Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Installatie iMac, wat is er anders?

Door: Ruud Timmermans op 1/08/10 in Mac, OS X
27iMac Rear View
27iMac Rear View 

Wanneer je dan gaat zoeken dan weet je dat deze netjes is weggewerkt. Uiteindelijk weet ik de knop te vinden en druk deze in. Voor mij nieuw is het geluid dat je meteen hoort bij het aanzetten van de iMac. Deze maakt een soor gong achtig geluid. Dit doet de iMac niet alleen, ook andere in de Apple familie doen dit.

Wanneer de opstart procedure is begonnen merk je meteen dat bij de standaard vragen er snel doorheen kan gaan. Je dient een gebruikers account op te geven met daaraan gekoppeld een wachtwoord. Later kom je erachter dat je het wachtwoord nodig hebt bij het veranderen van de systeemeigenschappen.

Zo wordt deze ook gevraagd bij het installeren van nieuwe programma’s. Dit herken ik wel vanuit Windows waarbij je soms ook een extra bevestiging moet geven voor het aanpassen van systeemgevoelige zaken. Alleen vraagt Windows geen wachtwoord hierbij. Dit kan natuurlijk ook komen dat ik de beheerder ben en geen wachtwoord heb opgegeven.

Wanneer ik klaar ben met invullen van de benodigde gegevens dan is het installeren zo gepiept. Ik blijf nog even wachten maar merk al snel op dat de installatie is afgerond. Dat is wel even wennen, bedenk je eens in hoeveel rommel er op een voorgeïnstalleerde computer of laptop staat van welk merk dan ook. Meeste van die programma’s zijn nog eens trial versies ook. Virusscanner van Norton of McAfee, MS Office trial, veel demo spelletjes waarbij je vaak 1 tot 3 levels kan spelen, meestal light programma’s of veel programma’s die je niet eens wilt gebruiken. kortom de installatie duurt erg lang waarna je weer veel programma’s gaat verwijderen.

Met de iMac heb je hier geen last van. Vrijwel alle programma’s die erop staan zijn van Apple zelf en dus kan je alles gebruiken wat erop zit. Zit er alles op wat je nodig hebt? Ik kan nu volmondig JA zeggen. De standaard meegeleverde programma’s voldoen voor 95% in je behoeften.

AppleVersusMicrosoft 01082010
 

De volgende programma’s worden meegeleverd: Mac OS X Snow Leopard met daarbij iTunes, Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools en nog meer.

Tot zover mijn eerste bevindingen van de iMac (Apple) versus Desktop / Laptop met windows 7.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs