Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Time Machine

Door: Ruud Timmermans op 1/08/10 in OS X

Nadat we nu alles geïnstalleerd hebben kunnen we de iMac gaan ontdekken. We klikken op de diverse iconen. Zo komen we ook bij de Time Machine. Time Machine is een backup methode die in OS X gebakken zit. Je kan op een heel eenvoudige manier een back-up maken van je computer. Wanneer je een externe hd aansluit krijg je een pop-up scherm met de vraag of je deze wil gebruiken voor je back-ups (als Time Machine) of niet natuurlijk.

time machine01082010

Voordat ik een externe hd zou gaan aansluiten heb ik wel eerst even wat meer over dat Time Machine gelezen. Wat is hier nu handig aan en waar moet je nu op letten. In ieder geval is het belangrijk de schijf grootte van de externe hd net zo groot te hebben als die van de bron, in mijn geval 1 TB, de iMac van mij heeft namelijk 1 TB schijfruimte. De externe hd is dus ook 1 TB groot. Je stelt vervolgens deze in als Time Machine en de rest gebeurd eigenlijk vanzelf.

Wanneer je na installatie hiermee begint zal de eerste keer dat er een back-up gemaakt gaat worden wat meer tijd nodig zijn. De complete inhoudt van je schijf wordt dan overgezet naar de Time Machine schijf. Om het makkelijk te houden heb ik de externe hd ook zo genoemd. Nadat de eerste back-up is gemaakt zal hij niet veel tijd nodig hebben om de andere back-ups te doen. Zelf merk ik er helemaal niets van dat hij de gegevens aan het back-uppen is. Je systeem prestaties lijden er dus helemaal niet onder.

time machine3 01082010
 

 

Mocht het zo zijn dat je op een bepaald moment een back-up wil hebben voordat je bijvoorbeeld wat gaat installeren dan kan je de opdracht geven om meteen te beginnen met een back-up. Alles gezegd over het back-uppen en de werking van de Time Machine is dit toch wel een heel erg gemakkelijke tool waar je vrijwel geen extra kennis voor nodig hoeft te hebben.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs