Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Apple 4 Ever…. iOS 4.2 beschikbaar

Door: Ruud Timmermans op 22/11/10 in Apple4Ever, iOS, iPad, iPhone 4

Het is je misschien al opgevallen maar er is het één en ander veranderd aan de website. ilovemyipad.nl en twitteren.biz zijn samengevoegd tot één website dat veelal informatie zal gaan geven over Apple producten. Fred en ik zijn beide fanatieke Apple gebruikers. We hebben allebei een iPhone 4 en een iPad. Zelf heb ik nog een MacBook en een 27" iMac. Het werken met deze producten maakt het allemaal een stuk makkelijker. Het begin is altijd even moeilijk / wennen maar wanneer je de logica begrijpt dan wil je gewoon niet meer anders.

Vanaf nu beschikbaar iOS 4.2

iOS 4.2 bied ook een aantal mooie functies die nog niet voor de iPhone en iPod touch beschikbaar waren waaronder Airprint en Airplay. Verder is er ook leuk nieuws rondom Find My iPhone en heeft Apple een groot aantal nieuwe ringtones toegevoegd aan het standaard assortiment.

Airplay

AirPlay is een nieuwe functie waarbij je muziek, foto’s en video’s van je iPhone kunt streamen naar apparaten die AirPlay ondersteunen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de nieuwe Apple TV maar ook voor toekomstige speakersystemen die AirPlay ondersteunen. Vanuit de iTunes- of YouTube-app kun je bijvoorbeeld aangeven dat de content via een AirPlay-geschikt apparaat moet worden afgespeeld. Je Apple TV wordt daarbij een verlengstuk van je iPhone. Heb je een AirPort Express, dan kun je die ook gebruiken om je muziek naar een gewone stereo of een speakerset te laten streamen. Er komen ook speciale speakersets die standaard AirPlay ondersteunen, maar die komen pas over een paar maanden op de markt.

 

Find My iPhone, iPad or iPod touch

Het enige nadeel aan Find My iPhone was tot nu toe de benodigdheid van een MobileMe account, gelukkig komt daar vanaf nu een einde aan. Vanaf vandaag is deze feature namelijk gratis beschikbaar voor de gebruikers van een iPad, iPhone 4 en 4de generatie iPod Touch.

Airprint

Airprint maakt het mogelijk om vanaf een iPad te printen. In eerdere developer versies van 4.2 was dit printen mogelijk naar alle aan een Mac aangesloten printers, later is deze functie echter ingeperkt tot een beperkt aantal Wi-Fi printers.

 

 

Vernieuwingen voor de iPad

Het heeft even geduurd maar je kan nu eindelijk de nieuwste update uitvoeren voor je iPad. Eindelijk kan je gaan multitasken en alle programma's in folders plaatsen. In iOS 4.2 zitten voor de iPad-gebruikers nog wat andere kleine vernieuwingen, zoals een Unified Inbox. Dat houdt in dat alle e-mailberichten in een centrale mailbox terechtkomen zodat je in één oogopslag ziet welke nieuwe berichten er zijn. Ook is er een Threaded Message View, waarbij berichten op basis van een conversatie bij elkaar worden geplaatst.

Folders op je iPad

Met Folders kun je je appplicaties beter ordenen, door ze in een folder samen te voegen. Je krijgt dit voor elkaar door de [HOME]-toets wat langer ingedrukt te houden. Wanneer dit lukt gaan de icoontjes heen en weer bewegen. Nu kan je ze schuiven naar de rand om ze in een ander schermblad te laten vallen. Wanneer je er twee icoontjes boven elkaar houdt wordt er meteen een folder aangemaakt. Zo kun je aparte folders maken voor je games, foto- of muziekapps. Elke folder wordt automatisch van een naam voorzien maar dat kan je ook veranderen. Elke folder kan maximaal 20 apps bevatten. Zo kan je het voor jezelf een stuk overzichtelijker maken.

Multitasking op je iPad

Vanaf nu is het mogelijk om meerdere programma's tegelijk te kunnen draaien. Wanneer je foto's naar een server aan het uploaden bent kan alvast een e-mail typen en ook versturen. Multitasking is erg handig en op meerdere manieren te gebruiken. Iedereen gebruikt zijn of haar iPad op een andere manier. Uiteindelijk weet ieder zijn weg hier wel mee te vinden. Let wel op, ook al geeft Apple aan dat dit de batterij niet nadelig beïnvloed, dit is dus wel het geval. Je zal je iPad sneller aan het infuus moeten leggen.

Game Center op je iPad

Voor de Gamers onder ons een erg leuke en handige tool. Met Game Center kun je via één centraal account je topscores en achievements voor diverse games publiceren. Ook kun je via Game Center je scores met anderen vergelijken en multiplayer-games spelen. Welke functies beschikbaar zijn, is afhankelijk van de ontwikkelaar. Game Center bevat ook een matching-mechanisme. Heb je zelf geen vrienden die tijd hebben om een spelletje te doen, dan brengt Apple je in contact met een willekeurige speler ergens ter wereld, die bij voorkeur op hetzelfde niveau zit. Er zijn al honderden games beschikbaar die ondersteuning hebben voor Game Center. Zelf gebruik ik dit (nog) niet. Ik speel zo af en toe een game op de iPad maar ben geen Die Hard Gamer. Fred zal deze functie misschien wel meer kunnen waarderen maar hij heeft het nog niet uitgeprobeerd. Er gaat natuurlijk best veel tijd in zitten en als er is iets waar we te weinig van hebben dan is het wel TIJD. Zoveel leuke dingen maar er moeten keuzes gemaakt worden.

TV series op je iPad

Deze functie is bedoeld voor diegene met een Amerikaans iTunes account. Je kan in de US iTunes Store series huren voor een klein bedrag. Wanneer je de serie gaat kijken heb je 48 uur de tijd om de serie af te kijken of de mogelijkheid om deze vaker te bekijken. Denk je nu dat wil ik ook. Het is heel gemakkelijk om dat voor elkaar te maken. Je koopt via e-bay een US iTunes Giftcard. Je maakt een US account aan via iTunes, met de gekochte voucher kan je het account activeren. Je gebruikt een standaard US adres voor je account en maakt gebruik van Gmail of een Hotmail account. Op deze manier kan je toch gebruik maken van de US iTunes Stores. LET WEL! Wanneer je series of films huurt of koopt er is geen ondertiteling in het Nederlands natuurlijk!

 

Meer functies zijn er nog toegevoegd maar daar ga ik nu niet verder op in. Al deze leuke functies zorgen al genoeg voor veel uurtjes ontdek werk. Veel plezier ermee!!


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs