Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Osfoora Twitter op de iPad / iPhone

Door: Ruud Timmermans op 17/12/10 in App's, iOS, iPad, iPhone, Review

Osfoora / Osfoora HD is de tweede Twitter app die ik ga bespreken. Osfoora voor iPhone als ook Osfoora HD voor de iPad zijn niet gratis. Osfoora heeft als nadeel dat het geen universele app is. Wanneer je in het bezit bent van een iPad en iPhone dan dien je het programma twee keer te kopen. Nu is het al een nadeel dat je dit programma dient te kopen dus een universele app was mooi geweest. Met universele app bedoelen we dat je de applicatie zowel voor je iPhone als ook je iPad kan gebruiken zonder deze 2 keer te hoeven kopen. Het is een tijdje geleden dat ik deze applicaties heb aangekocht. Ik heb Osfoora als eerste gekocht op de iPhone 3GS.

Ik bespreek nu Osfoora HD voor de iPad. Wanneer je Osfoora opstart dan zie je meteen de Twitter feed. Je start op met het scherm waarmee je hebt afgesloten. Wanneer je het programma een paar uur niet gebruikt moet je door de nieuwere Twitter's scrollen. Zo kom je alle Tweets tegen die je bent misgelopen. Je kan in de instellingen het zo aanpassen dat je meteen naar de nieuwste Twitter berichten gaat. Wanneer er een link in het Twitter berichtje staat dan kan je die aantikken en dan zie je een scherm openen met daarin de webpagina of foto. Vanuit de webpagina kan je ook bij Osfoora HD de link openen naar Safari of de link e-mailen of deze link op Twitter plaatsen.

Ook bij Osfoora HD staan onderaan de verschillende mappen waarop je kan tikken. Hieronder een korte omschrijving van de verschillende mappen.

 1. Timeline: Alle Tweets. De Tweets van iedereen die je volgt en de Retweets van andere die je volgt verschijnen hier. Ook je eigen Twitter's komen in deze lijst te staan.
 2. Mentions: Tweets aan jouw gericht,
 3. Messages: De berichten, ook wel direct message, zien andere volgers niet in de twitter feed,
 4. Search: Hiermee kan je andere leden zoeken.
 5. Lists: Dit zijn de lijsten die je hebt aangemaakt binnen Twitter,
 6. Favorites: Dit is een overzicht van je favoriete berichten,
 7. Nearby: Dit is een overzicht van alle Twitter's die in je buurt worden geplaatst. Wanneer je hier op klikt zal hij vragen om je huidige locatie.

Anders dan bij de Twitter app zelf is hier de volgorde wat anders en zijn er 2 mappen anders. Als eerste zie je dat er geen map staat met je profiel en daarvoor zie je bij Osfoora HD twee andere mappen staan, namelijk Favorite (favoriet) en Nearby (in de buurt / dichtbij). De map voor je favorieten vind ik zelf niet zo belangrijk omdat deze bij mij leeg is. Ik lees alleen maar de Tweets maar doe er verders niets mee. De map Nearby is wel leuk. Wanneer je daarop tikt vraagt het programma om je huidige locatie te bepalen. Wanneer je hiermee instemt zie je meteen de plek waar je bent en zie je ook wat er zoal in je directe omgeving getwittert word. Zelf vind ik dit erg leuk om zo nu en dan dit eens te bekijken. Op deze manier zie je meteen ook hoe populair Twitter is of juist niet in je omgeving.

 osfoora-HD-01

 Bovenaan het scherm staan nog wat icoontjes. Het eerste icoontje geeft je persoonlijke Twitter Accounts weer. Je kan hier in één oog opslag al je accounts zien en de daarbij statistiek gegevens zoals; Je volgers, diegene die jij volgt, aantal Tweet's geplaatst en aantal favorieten. Tweede icoon is het tandwieltje. Wanneer je deze intikt kan je de settings (instellingen) aanpassen zoals; rotatie, scroll to newest (meteen naar het nieuwste bericht scrollen), sound (geluid), theme, lettergrootte etc… Het derde icoon is een poppetje en wanneer je daarop klikt krijg je een accountoverzicht met een aantal instellingen die je kan aanpassen. Je kan een nieuwe lijst maken, je kan je Retweets van jezelf, en Retweets van andere bekijken. Er staan nog wat andere icoontjes zoals het pijltje omhoog (omhoog scrollen), een vinkje (alles aanvinken dat je het gelezen hebt) de Drafts & Snippet's (wat je wil bewaren maar niet wil verzenden of wil klaarzetten voor verzenden. Als laatste een blauw wolkje, dit is het nieuwe Tweet icoon. Wanneer je daarop klikt krijg je een scherm waarin je de nieuwe Tweet kan opstellen. 

 

Onder het invoervlak zie je van links naar rechts een aantal icoontjes staan. Het eerste icoontje geeft aan dat je een foto uit je album kan toevoegen aan je Tweet. Tweede icoon gebruik je om een titel toe te voegen van de muziek waar je op dat moment naar luisterd. Het @ geeft aan dat je een Tweet wilt richten aan een persoon die in je lijst voorkomt. Het vierde icoon geeft een plaatsbepaling in je Tweet. Het # is een hashtag. Deze zorgt ervoor dat mensen die dingen over een bepaald onderwerp willen zien alle tweets over dat onderwerp kunnen lezen. Door of op de tag te zoeken of op de tag te klikken in een Tweet. Het zesde icoon geeft aan een link in te korten, het shrink url principe. Laatste icoon is niet zo moeilijk meer maar een X geeft aan dat je hetgeen wilt stoppen / afsluiten. Je kan dan kiezen om hetgeen wat je hebt staan te bewaren als een draft of om dit niet te doen.

Conclusie:
Osfoora HD biedt meer dan het originele gratis Twitter app. Het is overzichtelijk en vrij eenvoudig in het bedienen. Ik vind ook dat het programma duidelijk en makkelijk alles te vinden is. Een puntje van kritiek is wel de hoeveelheid info op het hoofdscherm. Wanneer je het hoofdscherm alleen voor de Twitterfeed gebruikt is dit wel jammer van het oppervlak die je hebt. Wanneer je in horizontale stand bent had je wel wat meer info mogen hebben op het scherm. Ik doel dan op de manier waarop de originele Twiiter app hiermee omgaat. De hele breedte voor de twitter's vind ik persoonlijk wat overdreven. Het gemak van korte berichtjes lezen wordt dan op die manier wat weggehaald. Ander nadeel vind ik toch wel de prijs die je moet betalen voor beide app's. Die had een universele app moeten zijn waarvoor je dan ook maar één prijs had hoeven betalen, erg jammer.

Osfoora downloaden voor de iPhone € 2,39: 
Osfoora HD downloaden voor de iPad € 2,99): 


 • Reactie door Benedict op 12/10/2019

  Superdry males’s Germany Trophy Collection t-shirt.

 • De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
  Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs