Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

TwitBird Pro Twitter op de iPad / iPhone

Door: Ruud Timmermans op 1/01/11 in App's, iPad

TwitBird Pro is de derde Twitter app op de iPad / iPhone. Wat meteen opvalt is dat dit een universele app is. Je hoeft deze app maar één keer te kopen in de App Store. Je kan echter ook kiezen uit 3 verschillende versies. Je heb de TwitBird Free, TwitBird Premium en TwitBird Pro. TwitBird Free heeft reclame en je kan er maar één account op beheren. Met TwitBird Premium kan je 2 accounts beheren. TwitBird Pro, die ik hier ga bespreken, is de uitgebreidste en kost maar € 2,39.

TwitBird is een zeer uitgebreide Twitter client waarbij je de mogelijkheid hebt om meer accounts te beheren. Ook zit er nog een Facebook en Flickr ondersteuning ingebouwd, hier later meer over. Wanneer je TwitBird opstart dan kan je meteen een account gaan toevoegen. Wanneer je dat gedaan hebt kom je op de hoofd pagina van dat account. Is dit niet het geval dan kan je aan de linkerkant je Twitter account aantikken zodat je dan alsnog op het hoofdscherm komt van dat dat account.

Je ziet meteen dat Twitbird goed gebruik maakt van het grote iPad scherm. Aan de linkerkant de diverse opties zoals; Mentions, Direct Messages, Favorites, My Tweets, Following Lists. Er is ook een blok met Tools, dit zijn je Draft, search etc. Ook je Profiel kan je op deze pagina bekijken. Ik ga hier niet alle verschillende opties bespreken want aan de titel kan je wel zien wat de inhoudt zal zijn. Je ziet wel dat TwitBird weer een stuk uitgebreider is dan Osfoora HD of de App van Twitter zelf. Zelf ben ik gebruiker van Twitbird. Ik vind het snel, makkelijk en veel opties.

Wanneer je een link wilt openen zal deze niet meteen geopend worden. Je hebt namelijk de keuze of je deze later wil lezen of dat je deze met instapaper of Delicious wilt bekijken. Als laatste de optie Read Now. Met de laatste update van 19 december 2010 naar versie 2.7.3 is er ook Google Mobilizer toegevoegd. Wanneer je kiest voor de optie Google Mobilizer dan krijg je een minimale weergave met de tekst. Dit kost je dan minder aan data. Sommige webpagina's zijn zo uitgebreid dat het downloaden ervan veel tijd kost zeker wanneer je op een 3G netwerk zit te surfen. Met Twitter wil je snel iets bekijken dus is Google Mobilizer een mooie optie.

Wanneer je zelf een Twitter wil plaatsen kies je voor het tekentje rechtsonder in het scherm. Je krijgt dan een wit vlak te zien met daaronder allemaal opties. Deze opties wil ik wel stap voor stap hieronder bespreken. Eerst een screenshot van het geheel zodat je ziet waarover we spreken:

 1. Camera: Deze kan je niet gebruiken omdat de iPad nog geen camera heeft, dit zal met de 2de iPad waarschijnlijk anders worden. Op de iPhone / iPod Toch 4G werkt dit wel;We zien een wit invoerveld voor de tekst en daaronder een aantal icoontjes met diverse opties. We beginnen op de bovenste rij en we bespreken ze van links naar rechts. 
 2. Address Book: Je kan hier kiezen aan wie je het bericht wilt richten. De mensen die je volgt verschijnen in je Address book;
 3. Geo Tag: Wanneer je Geografische lokatie hebt geactiveerd op je Twitter account dan kan je een locatie meesturen met je Tweets. Iedereen kan dan zien waar en wanneer je de Tweet gestuurd hebt;
 4. Drafts: Dit zijn je opgeslagen berichten die je nog niet hebt verzonden;
 5. Photo Album: Hier heb je de optie om een foto uit je album mee te sturen met je Twitter;
 6. Hash: Deze zorgt ervoor dat mensen die dingen over een bepaald onderwerp willen zien alle tweets over dat onderwerp kunnen lezen. Door of op de tag te zoeken of op de tag te klikken in een Tweet;
 7. Facebook: Je kan de Tweets die je stuurt ook op Facebook laten verschijnen. De eerste keer wordt er toestemming gevraagd daarna hoef je dat niet meer te geven. Je kan wel kiezen of je een Tweet op Facebook wil zetten of niet. Nadeel is dat je maar één Facebook account kan instellen voor al je Twitter accounts;
 8. Record: Deze optie geeft je de mogelijkheid iets op te nemen en te versturen via Twitter. Je kan kiezen om je eigen stem te gebruiken of iets anders leuks op te nemen.

Current location: Wanneer je dit aan tikt dan stuur je in de Tweet een locatiebepaling mee. Er verschijnt achter de url de tekst I'm here. Deze optie zal je met de iPad misschien niet veel gebruiken tenzij je de 3G versie hebt natuurlijk want dan heb je overal internet tot je beschikking;Wanneer je van rechts naar links veegt dan krijg je nog een aantal opties te zien.

 1. Shrink URL: Wanneer je een weblink in je Tweet hebt staan dan kan je deze verkleinen door deze optie, dit kost je dan minder tekens;
 2. Transfer: Geeft je de mogelijkheid om de Tweet die je wilt versturen een leuk tintje te geven. Ondersteboven, andersom, en nog meer leuke grappige layout's;
 3. TextExpander: Dit is een mooi en erg handige optie die gekoppeld wordt aan een andere App, namelijk TextExpander. Deze optie maakt gebruik van korte snippet's (fragment). Deze kan je vooraf allemaal zelf aanmaken. Veel gebruikte teksten kan je dan op een snelle manier invoeren. Voorbeeld: 2011 kan worden Ik wens iedereen een goed en uitdagend 2011 of rply kan worden. bedankt voor je mail ik zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden. Dit even als voorbeeld ik zal hier later nog een keer op terug komen;
 4. Nowplaying: De titel van de muziek waar je op dat moment naar luistert op je iPad of iPhone wordt gestuurd of meegestuurd in je Tweet;
 5. Trash: Wanneer je opnieuw wilt beginnen dan klik je op trash, je invoerveld is dan weer helemaal schoon;
 6. Emoji: Met deze optie kan je emoticons meesturen in je Tweet, let wel dat deze niet door iedereen gelezen kunnen worden. 

Je merkt wel dat Twitbird dus aardig wat opties heeft. Zelf vind ik dit een prettig programma om mee te werken. De opties zijn uitgebreid en makkelijk te ontdekken en te gebruiken. Wanneer je in het bezit bent van een Flickr fotoaccount dan kan je deze ingeven bij de instellingen. Je kan alle foto's of bijlagen dan direct naar je online Flickr account sturen. Op deze manier beheer je op een makkelijk manier al je foto's die je verstuurd via Twitter. 

Conclusie:
Twitbird is een erg handige, makkelijke uitgebreide Twitter app voor op je iPad en iPhone / iPod Touch. Wanneer je alle mogelijkheden hebt bekeken denk ik dat je deze snel als één van je favoriete App's zult bestempelen voor het lezen en plaatsen van je Tweet's. TextExpander, Shrink url, Nowplaying, Transfer en Facebook vind ik leuke handige tools om je Twitter berichten mee te maken. Toch heb ik ook nog een puntje van kritiek. Je hebt de mogelijkheid om de url te openen die in een Twitter staat maar je dient dan steeds te kiezen hoe je deze opent. Zelf gebruik ik altijd de optie Read Original. Mooi zou zijn wanneer je dit kan vastleggen in de instellingen zodat deze vraag niet meer gesteld wordt. Wel moet je dan de keuze hebben met welke optie je de links wilt openen natuurlijk. Dit is misschien een tip voor de volgende update.

TwitBird Pro downloaden voor de iPad / iPhone € 3,99: 


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs