Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Plakken en knippen, screenshot…..

Door: Ruud Timmermans op 19/02/11 in App's, Mac

De meeste gebruikers die van Windows naar Mac zijn overgestapt hebben problemen met het vinden van de juiste toetscombinaties voor bepaalde standaard handelingen. De control toets is een gemist object. Nu kom je er al vrij snel achter dat ook op de Mac een control toets zit, dit is de CMD toets die links naast de spatiebalk zit. Wanneer je de cmd toets gebruikt dan kan je ook plakken en knippen d.m.v. de toets combo [cmd] + [c] en [cdm] + [v]. Zo zijn er nog meer toets combinaties te vinden.

Wat nu wanneer je gewend bent aan dat handige knipprogramma van Windows 7? Ook daar zijn oplossingen voor! Er zijn meerdere opties te bedenken. De standaard opties op je Mac werken wel maar het kan nog wat makkelijker. Op Appletips zijn artikelen te vinden waar het over de standaard Mac opties gaat ik wil het hier hebben over het programma Screenshots.

Screenshots is niet gratis, je dient hiervoor € 7,99 te betalen. Zelf vind ik het geld wel waard. Het werkt makkelijk en sneller. Wanneer je de toets combinaties gebruikt in OS X zelf dan ben je beperkt tot schermafbeelding of venster. Je kan ook wel een screenshot op maat maken maar dit blijft lastig.

Met het programma screenshots heb je al deze mogelijkheden ook maar nog wel extra tools. Ik gebruik voor mijn werk heel vaak het programma. Wanneer ik een gedeelte van een webpagina wil hebben dan kan ik dat doen met de vrije tool. Het gedeelte dat ik wil hebben is altijd even groot en staat altijd op dezelfde plek. Ik hoef in dat geval maar één keer het venster te plaatsen en daarna kan ik deze opslaan als sjabloon / template. Wanneer ik er weer gebruik van wil maken kan ik deze zo inladen.

Wat ook erg handig werkt is het onthouden van de mappen waar je je screenshots in opslaat. De instellingen worden ook meegenomen. Wanneer ik het programma later gebruik dan kan ik ook meteen weer verder. Al met al is het wel een wat duur programma misschien maar zelf vind ik het een stuk makkelijker werken dan de standaard toets combinaties.

Screenshots downloaden voor de Mac € 7,99 : 


  • Reactie door apple4everr op 19/02/2011

    Nieuw blogpost: Plakken en knippen, screenshot….. – via @Apple4Everr http://www.apple4ever.nl/?p=1060

  • De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
    Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs