Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Review: Angry Birds Rio HD

Door: Ruud op 6/04/11 in Games, Mac, Review, Universal Apps

Inhoud:

Na Angry Birds HD en Angry Birds Season komt nu Angry Birds Rio HD met weer die boze vogeltjes. Nu hebben ze de taak de mooie vogels te bevrijden uit de kooien. Voor het eerst is er een link gelegd naar een film. De film "Rio" vertelt het verhaal van 2 papegaaien die nog als enigen van hun soort leven. Om ervoor te zorgen dat dit ras niet uitsterft is er een mannetje en een vrouwtje bij elkaar gezet in de hoop dat ze het met elkaar wel zullen vinden;-) Uiteindelijk loopt dit allemaal wat anders en worden ze gevangen genomen, samen met nog andere vrienden. In de film "Rio" zien we niet de Angry Birds terug maar dat is iets dat we niet zeker weten natuurlijk. Nu is er dus Angry Birds Rio HD. 

De Angry Birds zijn terug om goed te doen!
Het is de bedoeling om alle vogeltjes te bevrijden uit deze benarde positie. Dit maakt deze game nog een tikkeltje leuker;-)

Angry Birds Rio HD bevat 60 levels, verdeeld over twee werelden: Smuggler's Den en Jungle Escape. Er volgen de komende maanden nog meer levels maar voorlopig zijn we zoet met de eerste 60. Met de nieuwe Game Center functie zijn er weer tal van mogelijkheden toegevoegd aan dit succesvolle franchise. Er is nu een leaderboard, en in plaats van gouden eieren  sparen kun je nu voor de gouden vruchtjes gaan.

App-activiteit:

Hieronder een afbeelding van wat er de afgelopen tijd is gebeurd met de App sinds de lancering in de AppStore. Angry Birds Rio HD is 21 maart in de AppStore gekomen en is verder nog niet veranderd. In de maand mei wordt de eerste update verwacht met nieuwe levels.

Grafisch:

Rovio heeft in deze nieuwe variant van Angry Birds een aantal wijzigingen doorgevoerd. De achtergrond en voorgrond zijn meer gedetailleerd dan voorheen, en de parallax scrolling geeft een beter gevoel van diepte, waardoor je meer het 3D gevoel naar voren brengt. De Smuggler's Den lijkt op het magazijn uit de Indiana Jones films, compleet met kratten gestapeld tot aan het plafond. Een tip: richt eens op de lampen in dit level. Jungle Escape brengt ons terug naar buiten, maar met nieuwe bomen, lianen en rotsformaties.

Geluid:

De muziek is verrassend leuk met een vleugje Rio. In het spel zelf zijn er weer de gewone geluiden die je kunt verwachten bij deze game. Het is een prettige ambiance die niet snel verveelt. Het schieten van de vogels blijft een leuk effect hebben. Je kunt het geluid ook via een Airport Express laten lopen naar een stereo. Dit is ook leuk om eens te proberen!

Gameplay:

Angry Birds Rio HD is zeer eenvoudig, en iedereen die het origineel of de Seasons versie al eens gespeeld heeft, zal niet al te veel moeite hebben om drie sterren te behalen op de meeste levels. Wanneer je in de Jungle wereld stapt merk je dat het al wat lastiger wordt. Dit belooft wat voor de upgrades die nog gaan komen de komende maanden. Niet alles is oké. Wanneer ik een level gespeeld had en tussendoor wat anders wilde doen had ik problemen met het wisselen van programma, ook wel app-switching genoemd. Ook bij het spelen van een level kwam ik weleens vast te zitten. Je kunt dan weer opnieuw beginnen. Inmiddels heb ik zelf alle 60 levels  gespeeld!

Dat Angry Birds voor jong en oud is hoeft niet uitgelegd te worden. Het is ontzettend populair en je ziet ook al aardag wat spin-offs van deze leuke, verslavende game.

Conclusie:

Angry Birds Rio HD is niet vernieuwend maar er zijn wel wat aardige verbeteringen. De grafische kwaliteit is verbeterd en er is Game Center ondersteuning. Het thema is leuk en verrassend en dit belooft wat voor de toekomst. Misschien komt er nog eens een Angry Birds film. Zelf vind ik Angry Birds het beste te spelen op een iPad. Het scherm reageert ontzettend goed. Angry Birds is een spel waar je van houdt of helemaal niet. Ook deze variant van Angry Birds is een Must Have voor de fans van Angry Birds!

iPad Downloads:

Angry Birds Rio HD € 2,39 : 
Angry Birds Seasons HD € 1,59 : 
Angry Birds HD € 3,99 : 

iPhone Downloads:

Angry Birds Rio € 0,79 : 
Angry Birds  Seasons € 0,79 : 
Angry Birds € 0,79 : 

Mac Downloads:

Angry Birds Rio € 3,99 : 
Angry Birds  € 3,99 : 


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs