Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Je Mac als Hotspot!

Door: Ruud Timmermans op 10/04/11 in Apple, Apple4Ever, iTutorial

De iMac staat in een mooie hobby kamer. Aan de andere kant, 13 meter verder, staat de Time Capsule. Met onze iPad / iPhone hebben we overal bereik dus echt nodig is het niet. Toch kan je van je Mac een Hotspot maken, anders gezegd "wifi-hotspot". Dit doe je via het delen van je internetverbinding. Nu kan het zijn dat je een Macbook hebt en daarmee via een ethernet kabel op internet gaat. Wanneer je geen Wifi in de beurt hebt en je wilt de iPad gebruiken dan kan dit dus erg handig zijn. Hieronder een paar stappen hoe je dit kan oplossen.

Stap 1:

Om te beginnen start je de [Systeemvoorkeuren]. Deze kan in je Dock staan of kan je kiezen via het rolmenu linksboven ‘onder het appeltje’. Nu zie je allemaal bekende icoontjes. (zie afbeelding hieronder)

Vervolgens kies je de optie “Delen”.

Stap 2:

Kies nu aan de linkerkant de optie “Internetdeling”. Rechts kies je “Deel de verbinding via: Ethernet”. De iPad maakt gebruik van je interne Wifi kaart van je Mac, dit heet de Airport. Je dient dus de optie Airpot aan te vinden want hiermee maken de andere apparaten dus verbinding mee. In de afbeelding hieronder staat met ronde cirkels aangegeven wat je moet veranderen.

Stap 3:

Nu is het niet de bedoeling dat elk apparaat dat in de beurt is van je Mac verbinding kan maken met je Wifi-hotspot. We gaan dus je Wifi-hotspot op je Mac beveiligen d.m.v. WEB inscriptie. Klik rechtsonder op [Airport-opties]. Het volgende scherm verschijn:

Om je Wifi-hotspot makkelijk te herkennen geven we een netwerknaam op. Je zet een vinkje bij Activeer Codering (via WEP). Vervolgens maak je een wachtwoord aan zodat je verbinding kan maken met je Wifi-hotspot op je Mac. Nu kan je dit opslaan en de Wifi-hotspot is gereed voor gebruik.

Het is dus erg makkelijk om een internet verbinding op je Mac te delen. Wat zo moeilijk lijkt is dit dus heel gemakkelijk te configureren op een Mac.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs