Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Bezoek Apple Stores in Londen

Door: Ruud Timmermans op 27/05/11 in Apple, Nieuws

Afgelopen dagen ben ik in Londen geweest en heb natuurlijk de Apple Stores bezocht. Er zit een hele grote Apple Store aan de Regent Street en de grootste en duurste Apple Store is te vinden op Covent Garden.

Apple Store Regent Street

Groot is heel veel in Londen dus een Apple Store kan daar natuurlijk niet in onder doen. Maar dat het zo groot zou zijn had ik zelfs niet verwacht. De eerste die ik heb bezocht is de Apple Store aan de Regent Street. Er zijn in totaal 2 verdiepingen. Je kan er met een mooie doorzichtige trap op de eerste verdieping komen of je kiest ervoor om de glazen lift te nemen. Wanneer je een Apple Store binnenkomt merk je meteen dat er heel veel personeel loopt. Dit is ook wel logisch want het is er ook wel erg druk. Op de eerste verdieping wachten klanten geduldig dat ze aan de beurt zijn bij de Genius Bar. Het is er niet alleen druk bij de Genius Bar maar je ziet verschillende klanten weggaan met zo'n mooie Apple rugzakje. Toen ik er even liep zag ik toch zeker 4 mensen met een MacBook Air weglopen en 6 andere mensen met een MacBook Pro. Verder vind je op deze afdeling de accessoires van Apple aan de ene kant en aan de andere kant vind je al het overige. Je vind er speaker docks voor je iPad, iPhone en iPod. Verder vind je genoeg opbergartikelen namelijk tasjes, etuis, mappen voor je MacBook, MacBook Pro en MacBook Air. Je kan hier dus genoeg kopen voor je Apple Apparaatjes.

Je kan bij elke medewerker een product kopen. Meestal vraagt de medewerker of hij je kan helpen en anders spreek je er eentje aan. Je loopt naar hem toe en je zegt wat je wilt hebben en dan betaal je met je credit card. Hij pakt dan het mobiele apparaat toets de 4 laatste cijfers in van je credit card en deze wordt dan verzonden naar een pin-terminal die hier en daar staan. Je doet je credit card erin je toets de pin en de medewerker krijgt een bevestiging te zien. Je kan ervoor kiezen de bon geprint te krijgen of dat deze meteen naar je e-mail wordt gestuurd.

Achterin de winkel worden workshops gegeven. Hier staan aardig wat stoelen waar je zeer comfortabel kan zitten. Zo kom je aan je info wanneer je wat meer wilt met bijvoorbeeld de diverse programma's van Apple zoals Keynote, Pages en Numbers. Ook voor de Garageband fans kan genoeg info worden opgesnoven. Kassa's die zijn me niet opgevallen maar dat wordt ook moeilijk. Die zijn er niet. In de bureaus waar artikelen staan gedemonsteerd daar zit op de kopse kant een kassa lade in verwerkt. Daar kan je eventueel je overtollige cash geld kwijt 😉 Het is een hele mooie winkel en je kan echt alles uitproberen. Gratis internet dus voor de winkel staan ook veel mensen even stil om even hun mailtjes op te halen. Ook ik kon daar even het internet op om wat zaken op te zoeken.

Hieronder meer foto's van de Apple Store aan de Regent Street:

[nggallery id=46]


Apple Store Covent Garden

Later die dag ben ik ook naar de Apple Store op Covent Garden geweest. Deze is helemaal mijn favoriet. Het is een erg mooie winkel en heeft veel meer sfeer. Deze Apple Store is de duurste en meteen ook de grootste. Er zijn 3 verdiepingen. Je kan op de bovenste verdieping accessoires vinden voor de iPhone, iPad en iPod. Je ziet daar diverse tafels met iPod's en hoofdtelefoons en ook weer een flink aantal speaker docks. Ook voor extra ruimte kan je hier goed winkelen.

Een verdieping lager zagen we ook veel accessoires en ook een klant zitten die werd geholpen door een Apple medewerker. Hij kocht voor zeker 4000 pond aan hele mooie spulletjes. Ook hier lopen weer genoeg vriendelijke Apple medewerkers die je graag helpen met uitleg. Vriendelijk zijn de medewerkers allemaal. Het is gezellig en je proeft een goede sfeer. Wat heel erg verrassend is ook de problematiek rond de iPad 2. Hier hadden ze nog een paar Wifi modellen liggen, terwijl in de Apple Store aan de Regent Street er geen enkele meer op voorraad was en dat de levertijd ook hier rond de twee weken ligt.

Op de eerste verdieping vind je ook veel plaatsen waar je extra uitleg kan krijgen. Je ziet ook hier weer dat veel mensen er gebruik van maken. Een jonge dame ging met haar MacBook Pro aan de tafel zitten en ze pakte vervolgens een kladblok uit haar tas en ze wachtte geduldig op haar personal Apple Adviser of anders gezegd een Apple medewerker. Aan dezelfde tafel kwam ook een ouder echtpaar zitten en ook die hadden hun kladblok al op tafel liggen. Het is dus heel normaal dat mensen binnenkomen met hun producten en extra hulp nodig hebben en dat dan ook krijgen.

De kleding van de Apple medewerkers is herkenbaar alleen aan het blauwe Apple shirt. Wat daaronder gedragen wordt maakt dus helemaal niet uit. uit. Je ziet de meest mooie onderkleding. Ben heel erg benieuwd hoe dat er hier uit gaat zien. Persoonlijk vind ik dit wel een min puntje. Het is mij wel een beetje te casual. Je ziet korte broeken, kapotte broeken, lange broeken die versleten zijn, broeken met gaten. Dit vind ik wel jammer. Het gaat dus duidelijk niet om de medewerker maar om de producten. Dit is natuurlijk ook zo maar het straalt natuurlijk wel wat uit als dit wat netter is.

Voor iedereen die een keer naar Londen gaat en zelf een Apple product heeft is een bezoek aan de Apple Stores daar een Must Todo!

Hieronder meer foto's van de AppleStore op Covent Garden:

[nggallery id=47]


 • Reactie door Sven Van Campenhout op 29/05/2011

  Kijk er echt naar uit om dinsdag en woensdag in Londen te zijn en eens een bezoekje te kunnen brengen aan deze winkels! Kan je er cash betalen of met Maestro kaart? Ben van plan een Apple TV te kopen.

 • Reactie door Ruud Timmermans op 29/05/2011

  Hoi Sven,
  Leuk dat je er naar toe gaat. Het is zeker de moeite waard een bezoek te brengen. Ik zag dat de Apple TV ongeveer 101 pond kost en je kan betalen via credit card en cash. Ik heb Maestro kaart geprobeerd maar dat lukte niet. Terwijl dit bij andere winkels wel lukte.
  Veel plezier daar volgende week:-)

 • De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
  Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs