Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Logmein Ingnition wonderen voor in de handpalm.

Door: Armin Tangelder op 18/08/11 in App's, iOS, iPad, iPhone, Mac, Review

Daar zit je dan alles bij de hand behalve het systeem waar het nu net allemaal over ging. Zeker voor systeembeheerders, of mensen die het systeem in de meterkast hebben of zoals ikzelf in de kelder heeft staan is het wel handig als je het systeem over kunt nemen om je zaken af te handelen. Of gewoon omdat het stoer staat als je vrienden er zijn

Nu gebruiken we al jaren applicaties als Screen(Apple)/VNC of voor de windows peeps hier… RDP (Remote Desktop Protocol). Allemaal mooi en goed. Maar dan zit je nog immer met een laptop op schoot of met een computer waar je gebruik van moet maken. Daarnaast is het configureren van deze oplossingen, op zijn minst gezegd, niet voor iedereen weggelegd. Los daarvan wij Apple folk willen gewoon dingen die werken en hebben wij een iPad (of iPhone, maar dan wordt het wel iets kleiner)

Kortom we werken veel en vaak met Logmein, het kost niets en je kunt overal ter wereld lekker bij al je systemen, op het werk (alsof dat wenselijk is in je vrijetijd) maar ook bij willekeurige systemen van jezelf of vrienden als ze maar opgenomen zijn in je eigen account van Logmein.

Daarnaast zijn we niet allemaal Windowsloos in huis, we willen ook graag platform onafhankelijk kunnen werken. Logmein Ignition is dan toch wel een behoorlijke oplossing… althans… dat gaan we ontdekken.

We starten het geheel op en loggen met ons eigen logmein account aan. En, het werkt. alle systemen die je wil kunnen benaderen staan in beeld. De systemen die uitstaan zijn grijs en de anderen kunnen middels het aanklikken in het menu gekozen worden. Overnemen of, en laten we eerlijk zijn dit is briljant, filesstucture bekijken (het bestandsysteem benaderen van overal waar je maar zit). Als je meer dan 1 verbinding open hebt kun je zelf als je in zuidoost timboektoe zit nog steeds je bestanden gewoon verplaatsen…. Fabeltastisch..

We loggen maar direct in op een Windows systeem, dit zal vast niet werken. Maar zonder enige moeite komt daar het login scherm van het Windows Systeem op het beeld. Dit systeem staat niet bij ons in huis maar op het werk. We willen niet aan het werk we willen direct maar weer het geheel verlaten dat kan… We beeindigen de sessie door op het 'X' knopje te drukken.

Het voelt allemaal lekker soepel aan.. Wel zijn het veel kleine lettertjes in beeld als je zo opgestart bent. Hoe zal het allemaal werken, toch maar het uitlegscherm even doornemen voordat we de volgende sessie opstarten. Met deze instructie op zak, die overigens aan en uit te zetten is (het wordt uiteindelijk wel een NAG screen), kunnen we weer inloggen en eens goed gaan kijken.

Het blauwe bolletje in beeld is een muis. Instelbaar is of je vinger een linker of rechter muisklik is. Dit is erg handig omdat je aanraking dus functioneerd als een muisklik. Mocht je toch de andere klik willen hebben kan op het blauwe muisje in beeld op de juiste kant geklikt worden. Wel erg klein hoor die lettertjes… maar we hebben goed gelezen en …..

Met de vingers al pannend, pinchend en tappend komen we op een snelle manier van alles tegen. Verschuiven, vergroten, verkleinen en bijvoorbeeld het toetsenbord, met jawel, WINDOWS toetsen.. Dit voorspeld voor het volgende stuk niets goeds. Het werkt naar behoren en de bediening blijft soepel.

We zijn nu eenmaal Apple mensen dus moet er nu toch maar een Apple systeem overgenomen worden. Gelukkig staan als je nu een toestsenbord oproept keurig onze eigen symbooltjes in beeld. Met drie vingers op het beeldscherm slepend van links naar rechts zitten we op het tweede beeldscherm. Dus ook dual monitoren zijn geen probleem. Al zoomend kun je veel bereiken maar je bent zo weer verplaatst en uitgezoomed om het overzicht weer te pakken.

Inmiddels kunnen we zo sterk inzoomen als we willen het blijft soepel werken. Alle veranderingen voelen aan alsof je achter het systeem zit. Maar wat maakt dit nu zo speciaal dat het het geld waard wordt? Natuurlijk is het kunnen bedienen van alles wat je hebt, waar je maar zit ter wereld, geweldig. Maar wij hebben ook vaak bestanden op de iPad staan en die willen we soms ook meenemen of daarop verwerken. OTA (Over The Air)  komt er welliswaar aan, echter daar hebben we nog geen van allen een gevoel bij. De LOCALFILES zijn de bestanden op de iPAD, als je verbinding hebt kun je ze niet allen van systeem naar systeem verplaatsen, ook al zijn die totaal niet met elkaar verbonden via het netwerk, maar ook nog eens naar de iPad/iPhone/iPod toe, en andersom natuurlijk.

Deze aanraader scoort op alle fronten hoog, op de schaal van Frank Herbert, Douglas Adams, Top Gear, Star Trek, Fruit of welke schaal je ook maar wilt gebruiken. Zelfs ten behoeve van demonstraties is dit een uitkomst. Want je kan de iPad gewoon in iemands hand drukken en aangeven dat hij even mee moet kijken.

Meer dan de moeite waard. Zeker als je er toch al naar aan het kijken was. En zo niet, het gemak komt je toewaaien…

Logmein Ingnition downloaden voor de iPad € 23,99:


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs