Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

[Serie deel II] Vakantiefoto’s en nu?

Door: Armin Tangelder op 2/09/11 in App's, iOS, Tips & Trics

Deel II van de nazomer serie over wat je allemaal met je foto’s kunt doen. Want Helga van Leur mag dan wel aangeven dat we nazomeren, maar is dat wel een geldende term voor 3 mooie dagen in een heel zomer seizoen. Maakt op zich niets uit, de meeste Nederlanders zijn natuurlijk in het buitenland geweest om hun kleur op te halen en uit te rusten. Vooral dat kleur ophalen is iets waar Filterstorm erg goed in is. De app van gisteren, Photo fx Ultra, en Filterstorm zijn in een heftige strijd gewikkeld welke het beste is.

Qua vriendelijkheid wint Photo fx Ultra het van Filterstrom, marginaal dat wel. Maar Filterstorm is weer beter in het aanleveren van je foto’s op de juiste plek, een heuse export module maakt dit mogelijk en deze is volledig vrij in te richten. In het laatste deel gaan we ook nog even kijken wat de beste plekken zijn om je handel te “dumpen”. Zeker nu de interface het zelfde is als de pro versie, die 3 keer zo duur is en waarvan de meerwaarde begint te vervagen (zo ook zeggen de makers zelf tegen het kwartaalblad voor fotografen “DIGIFOTOPRO”)

Er zijn genoeg filters en ze zijn allemaal tot op een zeer hoog niveau in te stellen. Je moet wel een beetje weten van filters en welke resultaten je zoek. Dit zijn ook geen lullige pakketjes software mogen we wel stellen. Vooral de automations, dit zijn zeer boeiende presets als het ware voor de instelling in het pakket en een soort alternatief filter..

Eenmaal zo’n inapp automation, zonder bijkomende kosten, gedownload te hebben dan wordt je foto in een keer omgezet naar het resultaat van de automation. In de screenshots met de pinguins zien we de Ancient automation, hierdoor zien al je foto’s eruit alsof ze uit het doosje van opa en oma’s zolder komen.
Maar ook gewoon alle voor de hand ligende opties zoals scherper of onscherper maken zijn aanwezig.

Zeer boeiende applicatie, Laat vooral de Pro versie maar liggen, eigenlijk is dit zo’n overkill aan mogelijkheden dat je dat niet eens meer gebruikt.
Maar m’neer… mijn auto loopt al 380 km/h dat effect een beetje. Dit is een must voor de echte liefhebber. Gezien de keuze te moeilijk is, de bedragen voor beide top apps erg laag zijn. Neem beide rustig mee.

Filterstorm (AppStore Link) Filterstorm
Developer: Tai Shimizu
Rated: 4+5
Price: € 4,49 download link

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs