Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

[Serie deel III] Als laatste de gebruikersvriendelijkste met geweldige features.

Door: Armin Tangelder op 4/09/11 in App's, iOS, Tips & Trics

De twee zwaarste apps hebben we gehad. Maar dat neemt niet weg dat de in deel I en deel II een geducht concurrent hebben. In de basis is deze iets minder flexibel maar misschien wel daarom gebruikersvriendelijker. PhotoGene is de app om de strijd aan te gaan met de twee grotere broers. De interface is net iets beter over nagedacht. Zeker gezien dit het enige pakket is met een undo of redo functie dus als je een keer te ver gaat is het zo weer opgelost.

Er zijn meer dan voldoende presets om naar hartelust mee te spelen. Zeker de Vivid 1 en Vivid 2 maken van je fletse foto een levende foto zonder veel drama.
Het bedient gemakkelijk en het eindresultaat is weliswaar met presets heel snel gerealiseerd. Daarnaast kun je natuurlijk alles wel aanpassen met schuifjes en vinkjes. Maar de app heeft eigenlijk dit niet meer nodig.

De mogelijkheden om te exporteren minder ondoorgrondelijk dan zijn voorgangers. Makkelijk en simpel, het voordeel van Filterstorm uit deel twee id dat Filterstorm geconfigureerd wordt en dat je hier iedere keer weer de gegevens in moet vullen. Neemt niet weg dat ook hier de dropbox integratie wel erg mooi is.

Toch kan niet vaak genoeg aangegeven worden bij deze app dat de interface bijzonder goed werkt. Je wordt min of meer middels het volgen van de knoppen op de onderste balk geleid door de werkzaamheden die je standaard moet doen om het geheel presenteer baar te krijgen. Daar waar de andere apps de gerbuiker volledig in het ongewisse laten helpt PhotoGene je middels deze workflow.

De meest briljante optie is natuurlijk op je iPad alvast de spiegel toevoegen. Zeker in het begin was het wennen toe we nog alles met de hand moesten doen. Inmiddels heeft Photogene het gewoon gemakkelijk gemaakt, geef maar aan hoeveel en vanaf waar. En hop… je spiegeling is al compleet… ready to go on the web!!!!

Natuurlijk beslissen we allemaal zelf. Deze drieeenheid is natuurlijk bijzonder goed. Als we toch veel met foto’s doen… kijk op zijn minst naar deze jongens…

Photogene ⁴ (AppStore Link) Photogene ⁴
Developer: Omer Shoor
Rated: 4+4
Price: € 3,49 download link

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs