Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

[iCloud] Wat kunnen we nu met iCloud (Deel 2)

Door: Ruud Timmermans op 16/10/11 in iCloud, iTutorial

In het tweede deel gaan we het eerste punt van de iCloud lijst beschrijven, mail. Aan de hand van wat screenshots laten we je kennismaken met iCloud. Wanneer je iCloud via internet wil benaderen dan ga je naar http://icloud.com Onderstaande afbeelding verschijnt dan in het beeld. In het voorbeeld iets anders omdat de schermgrote iets vriendelijker is voor de screenshots.

Wanneer je met je gegevens inlogt dan krijg je onderstaande afbeeldingen / pictogrammen / logo’s te zien.

1. Mail

We beginnen meteen met de belangrijkste voor vele en dat is Mail. Wanneer je geen MobileMe account hebt wordt er gevraagd een @me.com mailadres aan te maken. Wanneer je dit gedaan hebt kan je de mail ontvangen op het adres dat je hebt aangemaakt. Wil je geen mail in de Cloud dan kan je het ronde vinkje gewoon uit laten.

Mail in de Cloud is wel erg handig. Alles wordt synchroon bijgehouden. Het principe is op IMAP gebaseerd al zal de techniek (misschien) anders zijn. Bij IMAP werk je namelijk rechtstreeks op de server in je mailbox. Bij POP haal je de mail naar binnen en zal de verbinding met de server verbroken worden. Bij iCloud worden er gegevens gesynchroniseerd. Wanneer jij een mailtje weggooid dan zal dit gesynchroniseerd worden met de Cloud en wordt de mail in de Cloud ook verwijderd. Op welk apparaat je dit doet maakt niet uit. Wanneer je met meer iDevices werkt wordt dit bij alles bijgehouden wanneer overal hetzelfde iCloud account actief is.

Wanneer je naar het tand wieltje rechtsboven gaat kan je nog wat instellingen veranderen.


Wanneer je klikt op voorkeurem krijg je het volgende scherm te zien:

In het eerste tabblad kan je wat algemene instellingen veranderen:

  • Wil je de afbeeldingen in HTML – berichten.
  • Je kan een deel van het bericht laten zien. De eerste regels van het bericht komen dan onder het onderwerp te staan aan de linkerkant. Dit is op de iPad standaard al zo. Je kan het op de iPad zelfs aanpassen. Ga naar [Instellingen] -> [E-mail, contacten, agenda’s]  en scroll naar beneden naar het stukje E-mail. De afbeelding hieronder geeft een voorbeeld.

Je ziet dat bij voorvertoning nu staat 2 regels. Aantal regels kan je veranderen van Geen naar 1 t/m 5 regels. Meestal wordt standaard 2 regels gebruikt. Online bij iCloud kan je dit niet aanpassen naar een aantal regels. Je hebt de keus voor aan of uit.

  • Je kan een bericht doorsturen naar een andere e-mail adres.
  • Je kan een map aanmaken en berichten standaard daar opslaan.
  • Je kan verwijderde berichten verplaatsen naar de prullenbak maar dat kan ook een andere map zijn. Berichten in de prullenbak worden na 30 dagen verwijderd.

Het tweede tabblad geeft je de mogelijkheid om een alias in te stellen. Je kan tot 3 aliassen instellen per account. Een e-mail alias kan je bijvoorbeeld gebruiken om een aankoop te doen. Wanneer je dat gedaan hebt kan je het e-mail adres uitschakelen. Op deze manier voorkom je dat je mailbox vol loopt met reclame. Er zijn nog steeds veel bedrijven die je mail adres doorverkopen. Dit mag niet wanneer jij hebt aangegeven dit niet te willen. In het scherm hieronder kan je een Alias toevoegen!

Voor MobileMe gebruikers die nu met 5 aliassen werken heeft iCloud geen invloed. Ga je echter een alias verwijderen dan krijg je deze niet meer terug!

Als laatste tabblad kan je nog kiezen om regels in te stellen. Waaraan moet een bericht voldoen wil deze in een bepaalde map verplaatst worden. Stel je krijgt veel mail binnen van je werk. Je kan dan met een regel deze doorsturen naar een bepaalde map. Dit is erg handig wil je een beetje overzicht houden in je mailbox. Deze instellingen zijn niet alleen voor iCloud maar konden altijd al toegepast worden binnen Mac Mail en andere e-mail programma’s. We willen je alleen laten kennismaken met Mail in de Cloud.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs