Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

[iCloud] Wat kunnen we nu met iCloud (Deel 3)

Door: Ruud Timmermans op 19/10/11 in iCloud, iTutorial

We gaan in deel 3 verder met de volgende twee punten namelijk contacten en agenda.

2. Contacten / Adresboek

Wanneer je iCloud gaat activeren dan worden al je contacten up-to-date gehouden op al je iOS en OS X Lion apparaten. Wanneer je een Mac en een iPad hebt hoef je niet meer de contacten twee maal in te voeren. Een ander groot voordeel is ook dat je altijd een contact kan bijwerken zonder daarvoor moeilijke dingen voor hoeven te doen. Alles wordt namelijk synchroon gehouden dus eventuele aanpassingen worden op de andere apparaten bijgewerkt.

Je kan je contacten ook op iCloud.com aanpassen. Wanneer je even niet je iPad bij de hand hebt is dit handig. Althans er zijn altijd wel momenten dat dit erg handig kan zijn.

Op de website ziet het adresboek vrijwel hetzelfde uit. Al zie je aan de linkerkant de letters A t/m Z verticaal naar beneden.

3. Agenda

Wanneer je je agenda op de Mac beheert dan ben je hier misschien al enigszins mee bekend via MobileMe. Wanneer je nog geen gebruik hebt gemaakt van MobileMe dan is dit met iCloud wel een uitkomst. Je kan niet alleen je contacten via iCloud synchroniseren maar ook al je afspraken. Of deze nu zakelijk zijn of niet maakt niet uit. Je kan verschillende kleuren aangeven voor de verschillende groepen. Voor zakelijk kan je een andere kleur bedenken dan voor Privé.

Ook je afspraken worden gepusht naar de iCloud server. Deze kijkt dan weer of ze nog met andere apparaten gesynchroniseerd moeten worden. Wanneer je een iPhone, iPad, Macbook Pro en iMac hebt dan is dit toch wel een uitkomst. Je kan aan de linkerkant zien dat de afspraken een kleur hebben. Voor het werk kies ik een groene kleur en voor privé heb ik een blauwe variant gekozen. Over de layout valt te twisten. De bruinige kleur geeft een wat agenda achting gevoel / uiterlijk. Zelf vind ik een zilveren of zwarte achtergrond prima.

Wanneer je iCloud.com dan klik je op agenda terwijl je op de Mac de naam iCal tegenkomt. Dit is namelijk de oorspronkelijk naam voor het programma. De werking en uiterlijk komen exact overeen. Al is de agenda aan de linkerkant bij iCal weggelaten. Bekijk de afbeelding hieronder.

De werking op de iPad en iPhone is net zo makkelijk en de programma’s zijn standaard aanwezig. Je hoeft deze programma’s dus niet eerst te kopen of te downloaden.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs