Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

[iCloud] Wat kunnen we nu met iCloud (Deel 4)

Door: Ruud Timmermans op 23/10/11 in iCloud, iTutorial

In deel vier gaan we verder met Herinneringen, Bladwijzers en Notities. Sinds iOS 5 is uitgekomen zijn er een aantal nieuwe apps op het scherm bijgekomen. Één daarvan is de app Herinneringen. Zo zijn er veel mensen die dit handig vinden en uiteraard zijn er ook mensen die kijken hoe je het icoon in een map kan plaatsen. Bij Herinneringen kan dit makkelijk echter bij het icoon Kiosk gaat dit wat moeilijker. Grappig is wel weer hoe mensen erachter komen dit weer op te lossen;-)

4. Herinneringen

Er zijn aardig wat programma’s te krijgen die hetzelfde doen als de App Herinneringen van Apple. Uiteindelijk is het een keuze die je maakt welke je wil gebruiken. Wanneer je iCal gebruikt voor je afspraken en je werkt met meerdere iOS devices dan is de versie die Apple levert toch wel erg handig.

Wij bij Apple 4 Ever krijgen het steeds drukker en op een gegeven moment moet je een prioriteiten lijstje gaan maken met wat je allemaal moet gaan doen. Zeker wanneer je met meerdere redacteurs werkt. Met iCloud zijn veel zaken wel eenvoudiger geworden. Je hoeft bij veel dingen niet meer zelf te denken. Afspraken worden gesynchroniseerd en nu kan je op je iPhone een herinnering invoeren en wordt deze al snel zichtbaar op je iPad en / of op je andere Apple devices.

Op je Mac zie je de herinneringen terug in het programma iCal. Wanneer je het programma opent kan het zijn dat je deze niet meteen ziet. Wanneer je de volgende stappen doorloopt kan je deze zichtbaar maken.

[weergave] -> in het pull-down menu kies je voor [Toon herinneringen]

Wanneer je deze aangevinkt hebt krijg je onderstaande afbeelding te zien. Je kan met verschillende kleuren aangeven welke groep de Herinneringen en ook afspraken toe behoren. Privé is blauw en groen is werk. Apple 4 Ever heeft een bruine kleur. Dit is natuurlijk een voorbeeld.

5. Bladwijzers

Wanneer je MobileMe hebt gehad ben je hier al mee vertrouwd. Wanneer je op internet surft met Safari kan je alle bladwijzers hetzelfde krijgen. Dit is erg handig want dit maakt het allemaal wel makkelijker. In dit geval maakt het niet uit of je op de iPad of op je Mac zit te werken. Al je internet koppelingen zijn hetzelfde en op deze manier kan je alles snel vinden.

6. Notities

Het maken van notities gaat vrijwel op dezelfde manier als bij Herinneringen alleen wordt deze op de iPad, iPhone en iPod touch weergegeven in een aparte App maar op de Mac zie je dit in het Mail programma. Wanneer je een Notitie maakt op je iPhone kan je ervoor kiezen deze in iCloud te zetten of alleen lokaal op te slaan.

Wanneer je een Notitie maakt op de iPad heb je niet de keus of je deze lokaal of alleen op de iPad wil opslaan. Op de iPhone zie je namelijk links bovenaan Accounts en daar staat dan Op mijn iPhone en iCloud. Op de iPad heb je deze keuze niet. (Althans niet in ons voorbeeld)

Wanneer je een Notitie maakt dan is deze vrijwel direct te zien op al je andere iDevices en Mac’s. In het programma Mail op je Mac heb je een aparte map voor Notities maar deze verschijnen ook tussen je mail van je me.com account. Mocht je deze niet gebruiken dan kan je bovenaan in de balk het tabje Notities aanklikken.

Het werkt allemaal makkelijk maar om al je apparaten met elkaar te laten communiceren is even alles goed instellen. Wanneer je dat eenmaal gedaan hebt werkt alles vanzelf. Of je hier gebruik van gaat maken is aan ieders te bepalen. Wanneer je alleen een iPhone hebt kan het zijn dat een andere App veel handiger is.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs