Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Een Genius Playlist starten op je Apple TV (2de generatie)

Door: Ruud Timmermans op 25/11/11 in Accessoires, iTunes, Tips & Trics

Een mooie optie in iTunes is de Genius Playlist. Nu hebben we straks allemaal een Apple TV 2 en dat betekent niet dat we alsmaar films moeten kijken. We kunnen ook alleen naar muziek luisteren. De Genius Playlist is een zeer mooie optie binnen iTunes!

Shuffle of Genius

De Genius-functie, geïntroduceerd in iTunes 8, genereert automatisch een afspeellijst van nummers uit je eigen bibliotheek die vergelijkbaar zijn met de geselecteerde song. Genius-afspeellijsten worden opgebouwd door een rating-systeem en collaborative filtering. Dit klinkt allemaal zeer ingewikkeld maar uiteindelijk is het een lijst die samengevoegd wordt vanuit andere afspeel lijsten van andere gebruikers. Deze lijst wordt dus gegenereerd op basis van wat andere gebruikers maken. Dit is zoveel data waarbij de Genius lijsten steeds beter worden.

Om een Genius Playlist te maken is wel een iTunes Store -account vereist omdat de informatie over de bibliotheek van de gebruiker eerst gestuurd moet worden (anoniem) naar Apple’s databank. Een algoritme bepaalt welke nummers er geselecteerd moeten worden. Dit selecteren gebeurd op basis van bibliotheken van andere gebruikers. Genius wordt op deze manier steeds intelligenter omdat de database waar kan worden uitgeput ook steeds groter wordt. De resulterende Genius-afspeellijst kan 25, 50, 75 of 100 nummers bevatten en kan ook worden vernieuwd. Kortom de shuffle doet het voor mij niet meer:-)

Apple TV2 en Genius Playlist

Nu heb je de Apple TV2 aanstaan en wil je vanuit je luie zit ook een Genius lijst starten. Boven of in een ander deel van het huis / flat / kasteel staat je Mac te blazen en daar wil je niet naar toe gaan om die lijst te starten. Je ziet in de menu Genius terugkomen maar hoe deze te starten? Nemen we een kijkje op het grote Google dan komen we al snel een website tegen waarbij ze tegen hetzelfde probleem liepen. Stom genoeg komen ze er bij “toeval” achter dat je de toets in het midden op je remote van je Apple TV2 moet drukken.

Beetje dom want dit wordt ook “gezegd” in het scherm. Dit doe je wanneer je een muzieknummer hebt geselecteerd. Er verschijnt een pop-up tot ieders z’n opluchting:-) Er is wel een BUT, Genius dien je wel op je Mac te hebben aanstaan binnen iTunes.

Het werkt!


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs