Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Maak een alfanumerieke toegangscode op je iPhone!

Door: Ruud Timmermans op 10/12/11 in iPhone, iTutorial

Wanneer we een stukje terug in de tijd gaan waren er mobiele telefoons die een aantal telefoonnummers konden onthouden en voor de rest betaalde je je scheel aan telefoontarieven. Voor privé doeleinden was deze telefoon nog niet betaalbaar. Een aantal jaar later rond 1998 kreeg ik mijn eerste mobieltje en dit was dan voor een Keyboard club. (Misschien dat iemand het zich nog kan herinneren)

Wanneer we naar anno nu kijken dan is de computer verschoven naar de mobiel. Je kan vrijwel alles doen op je mobiel. Alles dat je doet wordt opgeslagen en daar ben je natuurlijk wel alert op! Je zorgt ervoor dat je mobiel niet gestolen wordt en om het nog beter te beveiligen zit er een pincode op je iPhone zodat niemand erin kan komen. Die pincode is leuk maar het kan nog veiliger gemaakt worden. Een wachtwoord met cijfers en letters is natuurlijk nog beter. Veel gebruikers van een iPhone weten niet dat dit ingesteld kan worden. Hieronder een korte iTutorial hoe dit in te stellen.

Als eerste ga je naar [Instellingen] op je iPhone. Je scrolt vervolgens iets naar beneden en kiest aan de linkerkant voor [Algemeen]. Nu scroll je weer een stukje naar beneden tot je bij [Codeslot] aankomt zoals je hieronder op de afbeelding kan zien. Wanneer je al een code hebt dan dien je na het kiezen van [Codeslot] deze in te voeren.

Wanneer je nog geen code op je iPhone hebt ingesteld dan kan je dat nu alsnog doen. Wanneer je een code wilt maken van alleen cijfers dan dien je de switch bij [Eenvoudige code] op blauw te zetten. Wanneer je een alfanumerieke code wilt dan dient de optie [Eenvoudige code] zo te staan als hieronder in de afbeelding.

Onderstaande afbeelding laat zien dat je nu de alfanumerieke code kan invoeren. Wanneer je deze hebt ingevoerd dien je deze nog een tweede keer in te voeren. De toegangscode kan zoveel tekens zijn als je wilt, en je kan gebruik maken van letters – hoofdletters en kleine letters – cijfers en symbolen.

Om een echt veilige code in te stellen bedenk dan wel iets moeilijks. abc123 is natuurlijk wel erg makkelijk. Wanneer je de code hebt ingevoerd kan je instellen hoe snel de code gevraagd wordt. Deze kan je instellen op direct, na 1, 5, of 15 minuten, 1uur en 4 uur. Hoe korter de tijden, hoe veiliger uiteraard. Wanneer je een goed werkende slot hebt op je iPhone dan zijn je gegevens als contacten, je agenda, je foto’s, aantekeningen, codes, inlog gegevens etc. goed beschermt.


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs