Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Hoe stel ik Draadloos synchroniseren in via iTunes?

Door: Ruud Timmermans op 12/12/11 in iOS 5, iTunes, iTutorial

Sinds iOS 5.0 is het mogelijk de informatie op je computer draadloos te synchroniseren naar je iDevice. Dit is een zeer handige feature. Wanneer je thuis voor je Mac zit en je iPhone ligt op de tafel dan hoef je deze niet meer op te halen. Je ziet aan de linkerkant je iPhone verschijnen bij iTunes en alles wat je erop wilt hebben kan je er zo naar toe slepen. Superhandig!

Hoe kan je dit instellen?

Als eerste zorg je dat de laatste versies van iOS 5 en iTunes zijn geïnstalleerd. Wanneer je je iDevice aansluit dan ga je naar het eerste tabblad met informatie over de iDevice. Bekijk de afbeelding hieronder:

Met een rood vierkant is aangegeven waar je de instelling kan vinden. [Synchroniseer met deze iPad via Wifi] In het voorbeeld is het een iPad maar dat kan ook een iPod touch zijn of een iPhone, of zelfs meer. Je ziet aan de linkerkant twee iDevices staan. Beide komen in beeld zodra iTunes het signaal oppikt van de iDevices. De gegevens overdracht gaat wel wat minder snel dan dat je ze met een kabeltje aansluit. Voor het overzetten van kleine bestanden is dit niet erg. Ga je een film overzetten van ruim 2GB dan duurt dit erg lang en kan je beter even de kabel aansluiten. Wanneer je de kabel gebruikt heeft dit geen invloed op de instellingen. Wifi Sync blijft actief!

Op de iPhone of iPad kan je ook kijken of er een verbinding is. Ga naar [Instellingen] en kies aan de linkerkant [Algemeen] en selecteer aan de rechterkant [Wi-Fi iTunes-synchronisatie]. Het volgende scherm ziet er ongeveer uit zoals hieronder:

Je kan wachten dat iTunes gaat synchroniseren maar je kan zelf ook de opdracht geven om dit direct te doen. Zelf heb ik nog geen hinder ondervonden als de iPad of iPhone aan het synchroniseren is. Dit zal wel zo zijn wanneer je aan het gamen bent.

Al met al is dit dus een handige optie die veel mensen zullen gebruiken.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs