Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Laat je muziek track en artiest info verschijnen in je Dock

Door: Ruud Timmermans op 12/12/11 in iTunes, Tips & Trics

Eerder hebben we het gehad over dat saaie iTunes icoon in je Dock. Hier wordt als het goed is een mooi album cover getoond. Om het allemaal nog leuker te maken kan je nu ook de titel en artiest naam laten verschijnen in je Dock. Er verschijnt een korte pop-up met deze informatie.

Er zijn veel goede apps verkrijgbaar die dezelfde werking hebben als de tip die we je hier geven. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van Coversutra en GrowlTunes, om er maar twee te noemen. Maar we worden elke keer weer verrast met alle verborgen extra’s die sommige programma’s hebben te bieden. Ook het weergeven van track informatie op je desktop elke keer dat de track verandert is niet met één klik te vinden. Eigenlijk vind ik zelf dit de beste optie. Het is niet storend en wel zo makkelijk. Door middel van een simpel Terminal commando is deze gave feature te activeren.

Het activeren van deze hidden feature gaat op de volgende manier:

 1. Open het hulpprogramma Terminal, ga naar [Programma’s] –> [Hulpprogramma’s]
 2. Knip-en-plak de volgende code in het Terminal-venster: “defaults write com.apple.dock itunes-notifications -bool TRUE;killall Dock
 3. Je dock zal dan sluiten en opnieuw openen.
 4. Open iTunes en selecteer een nummer. Bij het afspelen zal je nu de informatie zien opkomen in de vorm van een pop-up boven je iTunes logo of album cover. Deze pop-up blijft een paar seconden staan en daarna verdwijnt deze.
Deze verborgen functionaliteit is wel een bijzondere. Misschien dat Apple dit niet als feature heeft gegeven omdat het teveel zou afleiden. Deze extra is dus voor iedereen persoonlijk!
Mocht je het toch storend vinden dan kan je met het volgende commando weer uitzetten:

defaults write com.apple.dock itunes-notifications -bool FALSE;killall Dock

Het kan zijn dat het niet bij iedereen werkt. Wij hebben het werkend op een OS X Lion met de laatste versie iTunes 10.5.1 (42)


 • Reactie door Nietbelangrijk op 19/01/2012

  Het werkt, superchill!

 • Sorry!

  The comments are closed.

  De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
  Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs