Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Alles wat je moet weten, kwaadaardig, of toch gemakkelijke Zoek mijn Vrienden App;-)

Door: Ruud Timmermans op 13/12/11 in iCloud, iTutorial

Find My Friend (vind mijn vrienden) is een app van Apple die het mogelijk maakt andere mensen letterlijk te volgen waar ze zijn. Is het een kwaadaardig programma? Of is het een zeer makkelijke tool die je helpt bij het vinden van je vrienden tijdens een vakantie? Wij gaan in dit artikel wat verder in op het gebruik van Find My Friends afgekort naar FMF.

Er zit op de iPhone meerdere apps die je lokatie willen weten. Dit is voor gerichte reclame en ook voor de app zelf. Wanneer je een pin automaat zoekt is het handig dat de app er één vind die in de beurt is. Dat deze apps vragen om je lokatie is een normale zaak. Maar wat moet een kennis, vriend of familielid nu met de informatie waar jij bent? Wij zijn als gebruikers heel snel geneigd de negatieve kanten te belichten. Big Brother is watching you! Veel mensen reageren alsof ze wat te verbergen te hebben. Dat we een beetje terughoudend moeten zijn benne we het helemaal mee eens. Hieronder geven we de positieve kanten van deze grappige handige app van Apple.

Wat doet Find My Friends doen?

De app doet niets meer als je location services op Google Maps die op je iDevice staat. Je kan andere iDevice gebruikers zien waar ze zich bevinden even ervan uitgaande dat ze je toestemming hebben gegeven. Wanneer je een vriend toevoegt aan de app dan en deze geeft toestemming om je te volgen dan kan je hem of haar volgen via de app FMF. Elke vriend die je wilt bijhouden zal verschijnen op de kaart als een apart punt, met de afstand in kilometers en de naam. Wanneer je vrienden zich verplaatsen dan wordt dit automatisch bijgewerkt. Je kan zelfs een routebeschrijving laten uitstippelen naar waar je vriend is.

Ik ben nog niet verkocht. Waarom wil ik mijn vrienden zoeken of bijhouden waar ze zijn?

Stel je gaat een avondje stappen met een vriend en je wil hem tegemoet komen. Je kan natuurlijk vragen om zijn lokatie te delen via Google Maps maar dat wordt moeilijk wanneer hij van de ene bar naar de andere gaat. FMF is de manier om hem te vinden. Misschien ben je met een groep mensen en wil je ze in de gaten houden. Ook hiervoor kan je de FMF goed gebruiken. Er is een braderie en je hebt even niet in de gaten dat je meisje verder is gelopen, nu kan je haar tegemoet lopen en opvangen. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarvoor deze app handig kan zijn.

Er is echter wel één nadeel;-) Iedereen dient in het bezit te zijn van een iDevice die draait op iOS 5 en ook nog eens een iCloud account heeft.

Ok, hoe ga ik te werk?

Eerst ga je naar de AppStore op je iPad of iPhone en download je de gratis FMF app. Wij in Nederland zoeken naar Vind mijn vrienden (VMV). Zodra je dat gedaan hebt meld je je aan met je iTunes-acc

Nu moet je een paar vrienden bereid vinden die je mag stalken. Gebruik de [+] knop onder de "Alles" tabblad. Als je vriend FMF al heeft geïnstalleerd zal er een berichtje bij hem verschijnen met een verzoek. Wanneer hij de FMF nog niet heeft geinstalleerd dan zal er een e-mail verzonden worden waarin aan hem word gevraagd de FMF app te downloaden. Zodra hij je uitnodiging geaccepteerd heeft, zie je een pop-up verschijnen met zijn e-mailadres samen met zijn locatie. Dit kan wel even duren voordat dit gebeurt. Nu kan je hem linken aan je contacts voor de Foto en naam.

Opmerking: Het is niet vanzelf sprekend dat diegene die jij kan volgen de ander jou automatisch ook kan volgen. Je moet beide akkoord gaan met de uitnodiging. Wanneer alleen jij akkoord gaat kan de ander jou volgen maar jij hem niet.

Als er meerdere apparaten zijn met hetzelfde account, moet je diegene gebruiken waarmee je vrienden je kunnen volgen.

Mijn iPad heeft geen GPS, kan het dan wel?

Ja – FMF werkt met de old-school locatiedienst, net als de originele iPhone deed. De positie wordt doorgegeven door te pingen van een nabijgelegen router of cel toren.

Wel een griezelige gedachte dat iemand mij kan volgen? Is het veilig en wat kan ik daaraan doen?

Ja, het idee dat mensen je kunnen volgen is vreemd maar dit is niet omdat dit nu kan. Het traceren van mensen kan al veel langer. Het komt nu wat dichter bij en we worden er nu meer bewust van. Toch lijkt Apple dat ook wel begrepen te hebben. Ook Apple weet dat dit natuurlijk een potentieel gevaarlijk gereedschap is en daarom zijn er ook verschillende lagen van beveiliging ingebracht om het geheel zo veilig mogelijk te maken.

  1. Zoals hierboven vermeld, moet je expliciet ingaan op een voorstel gevolgd te worden.
  2. Als je wilt kan je tijdelijk onzichtbaar worden, hiervoor kan je op "Toon niet aan volgers" onder het tabblad [Ik] aanzetten.
  3. Je kan ook mensen tijdelijk laten volgen door gebruik te maken van het tabblad [Tijdelijk]. Vanaf hier kan je vrienden uitnodigen en kan je een tijd aangeven waarna het volgen stopt. Wanneer de tijd verstreken is zijn je vrienden uit de App verwijderd uit je FMF app.
  4. Als laatste kan moet je inloggen om in de FMF app te komen en wanneer je verstandig bent doe je ook een codeslot op je iPhone zodat er op twee manieren een obstakel hebt. Stel dat je het iDevice kwijt raakt dan moet niet iemand anders bij je gevens kunnen komen.


 

Zoek mijn Vrienden downloaden gratis:


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs