Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Hoe kan je de App Herinneringen het beste gebruiken

Door: Ruud Timmermans op 20/12/11 in App's, iTutorial

Even snel wat noteren is iets dat we nog al eens doen. Maar wanneer je een post-it gebruikt blijft deze op één plek liggen en dat is de plek waar je deze maakt. Veelal heb je dan niets aan de notitie wanneer je ergens anders bent. Je kan ook een snelle memo op je computer achterlaten maar wanneer je thuis bent doe je hier je voordeel ook niet mee. Voortaan gebruiken we een iDevice want dan kan je de kleine en grote herinneringen meteen overal bereiken en bewerken 😉

Wanneer je de App Herinneringen ziet dan denk je aan een simpele to-do lijstje. Neem het van ons aan … Herinneringen is veel, veel meer dan een to-do lijst;-) Hieronder laten we zien waarom:

Ook hier beginnen we eerst met een paar basis instellingen te checken of alles wel goed is ingesteld. We gebruiken een iPad, iPhone en Mac! Wanneer je gebruik wilt maken moet je alle iDevices en Mac’s geüpdatet hebben naar respectievelijk iOS5 en OS X Lion 10.7.2. We gaan de Herinneringen App gebruiken met iCloud want anders heeft het geen zin. Herinneringen in samenwerking met iCloud maakt het een machtige to-do variant!

Ga naar [Instellingen] en tik aan de linkerkant op [iCloud]. Nu zie je aan de rechterkant verschillende onderdelen die met iCloud werken. E-mail, Contacten, Agenda’s en jawel Herinneringen. Let er vooral op dat op alle iDevices deze aanstaat. De knop is blauw!

Op je Mac ga je naar [Systeemvoorkeuren] vervolgens klik je op [iCloud].

Hier zoeken we niet naar de App Herinneringen maar naar de Agenda. De Herinneringen kan je namelijk in het programma iCal (Agenda) vinden.

Wanneer alles aanstaat dan kunnen we beginnen met noteren van belangrijke data of notities. Zeker voor de komende feestdagen wel zo handig. Nog steeds zie ik mensen met papiertje binnenkomen in de winkel en vaak zijn deze niet te lezen door al het gefrommel en doorlopende inkt en de herogliefen die er op staan;-) Briefjes zijn nu verleden tijd. Anno 2011 – 2012 gaan we op de digitale manier;-)

1) Het maken van een nieuwe herinnering:

 • Voor het maken van een nieuwe herinnering starten we de App Herinneringen op en tikken we op het [plusteken] in de rechter bovenhoek (zie afbeelding 1a).
 • Geef een juiste titel in en tik vervolgens op de [Enter]-toets.
 • Wanneer je meer wilt toevoegen aan de herinnering dan kan je op de titel tikken. Op deze manier kan je de volgende instellingen aanpassen namelijk; prioriteit, aangeven of je herinnert wilt worden, of om notities toe te voegen aan je herinnering. Je kan de herinnering ook verwijderen mocht dit nodig zijn. (zie afbeelding 1b)
 • Om een ​​herinnering per locatie, tikt u op de toenmalige tabblad ‘Remind Me’ en schakel de ‘Op locatie’ in te schakelen. (zie afbeelding 1c)

Lokatie functie is alleen mogelijk op de iPhone.

Afbeelding 1a Afbeelding 1b
Afbeelding 1c

Beheer van Lijsten:

 • Voor het maken van een nieuwe lijst, tikt u op de knop in de linkerbovenhoek. (zie afbeelding 2a)
 • Daarna zie je afbeelding 2b en kan je rechtsboven tikken op [Wijzig]. Afbeelding 2c verschijnt dan in beeld.
 • Een nieuwe lijst kan je maken in iCloud of alleen op je iPhone. Wanneer je dan Herinneringen toevoegt aan de lijst die je voor de iPhone hebt gemaakt dan worden deze ook alleen op je iPhone zichtbaar. Je kan de lijsten desgewenst rangschikken in een bepaalde volgorde. Aan het einde van de lijstnaam staat een icoontje die je kan vasthouden en dan kan je de lijst naar boven of naar beneden slepen.

Afbeelding 2a Afbeelding 2b
Afbeelding 2c

Wanneer alles goed is ingesteld dan worden alle veranderingen meteen via iCloud op de andere iDevices en / of Mac bijgewerkt. Dit maakt de Herinneringen App een zeer powerful tool!


 • Reactie door Ton op 20/12/2011

  Sinds ik gisteravond een boodschap op de iPhone probeerde te verwijderen, zit de app vast en blijft zij op deze boodschap vast staan. Op de iPad en in de kalander is de boodschap (zoals bedoeld) verwijderd. Hoe krijg ik Herinnering op de iPhone weer gangbaar?

 • Reactie door Ruud op 20/12/2011

  Dag Ton,

  Wanneer je in de homescreen staat waar je de icoontjes ziet staan, kan je 2x de home-knop indrukken. Er verschijnt een rijtje icoontjes onderaan. Wanneer je daar een App langer ingedrukt houdt gaat deze wiebelen en kan je deze echt stoppen.

  Dit zorgt voor een schone start van de App. Dit zou het probleem kunnen verhelpen.

  gr,
  Ruud

 • De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
  Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs