Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

20 Top Apps voor Video/Film/Audio bewerkingen en meer!

Door: Ruud Timmermans op 1/02/12 in App's, iAppTip, Mac

Voor al je creativiteit kan je goed terecht op je Mac. In de Mac AppStore kan je veel vinden waarmee je flink aan de gang kan. We hebben hieronder de meest populaire programma’s uitgelicht. Op deze manier krijg je een idee van wat je er allemaal mee kan doen. Op deze manier kan je een juiste beslissing nemen bij de aanschaf van een programma. Er zullen best wat programma’s bijstaan die je al kent maar misschien ook een paar die je niet kent. Scroll naar beneden en laat de creativiteit in je los komen.


iMovie ’11

iMovie ’11 maakt het je gemakkelijk om van je eigen videomateriaal een gelikte filmtrailer met Hollywood-allure te maken die bij iedereen in de smaak zal vallen. Daarvoor kun je kiezen uit 15 filmtrailersjablonen voor bijvoorbeeld avontuur, romantische komedie en drama, die allemaal hun eigen titels, grafische elementen en soundtrack hebben. iMovie bevat bovendien diverse nieuwe functies waarmee je onder andere het geluid selectief kunt bewerken en met één klik hoogstaande visuele effecten als slowmotion, herhaling en jump-cuts kunt toepassen. De Zoeken naar personen-functie analyseert je videobeelden en markeert de fragmenten waarin gezichten voorkomen, zodat je in een handomdraai de meest geschikte fragmenten voor je trailer of film vindt. Bovendien bevat iMovie ’11 een aantal nieuwe thema’s waarmee je van je video’s een professioneel ogend nieuws- of sportitem maakt.

Thuisbasis voor je homevideo’s

Met iMovie heb je alle filmpjes die je ooit hebt gemaakt meteen voor je. Klaar om af te spelen. Ga er maar lekker voor zitten!

Til je films naar een hoger plan

Werk fragmenten en overgangen bij, bewerk kleur en geluid en zorg voor beeldstabilisatie. Met iMovie beschik je over alle voorzieningen om een ruwe versie glad te strijken. Niets moeilijks aan.

Voeg een vleugje Hollywood toe

Spannende filmtrailers en verbluffende effecten – jij maakt ze met een enkele muisklik. De doorbraak van jouw film.

Kijk voor meer op iMovie

Downloaden voor de Mac €11.99:


Final Cut Pro X

Met Final Cut Pro, dat helemaal opnieuw is ontwikkeld, wordt je postproductieworkflow over de hele linie veel sneller, veel beter en veel flexibeler.

Een revolutie in videobewerking
• In de Magnetic Timeline kun je fragmenten verzamelen zonder dat er botsingen of synchronisatieproblemen ontstaan.
• Met Clip Connections voeg je een B-roll, geluidseffecten en muziek aan de timeline toe.
• Projecten houd je overzichtelijk door fragmenten in een Compound Clip te groeperen. Deze kun je weer eenvoudig in losse fragmenten omzetten.
• Je timing kun je direct in de timeline perfectioneren met de Inline Precision Editor.
• Met Auditions blader je op één plaats in de timeline door alle shots, graphics of effecten.
• Met meerdere camera’s opgenomen projecten kun je bewerken via automatische synchronisatie en ondersteuning voor 64 camerahoeken.

Eenvoudig je media ordenen
• Je kunt talloze structuren importeren, waaronder native AVCHD en H.264 van digitale spiegelreflexcamera’s.
• De automatische contentanalyse legt de metagegevens van je camera vast en analyseert shots op de achtergrond.
• Er zijn analyseopties voor stabilisatie, rolling shutter-correctie en audio-enhancement.
• Je kunt trefwoorden definiëren en toepassen bij het selecteren van groepen fragmenten.
• Met slimme verzamelingen kun je je content dynamisch ordenen en snel elk gewenst shot vinden.

Kijk voor meer op Final Cut Pro X

Downloaden voor de Mac €239.99:


Aurora3DAnimation

Wanneer je een logo of een stuk tekst in 3D wilt maken dan gaat dit niet zonder moeilijke programma’s. Nu is er Aurora3DAnimation en daarmee wordt het allemaal wel heel erg gemakkeijk mee. Het investeren in de software en tijd om kennis op te doen is dan niet meer nodig.

Aurora3DAnimation heeft standaard al een aantal templates, je hebt de vrije controle, licht control en een grafische bibliotheek. Wat je hebt gemaakt kan je op allerlei mogelijke manieren exporteren!

Downloaden voor de Mac €39.99:


BoinxTV & BoinxTv Home

Met BoinxTV kan je een studio zelf namaken. De reporter busjes die je vaak ziet staan voor het uitzenden ter plekke is leuk maar niet voor de gemiddelde consument. Met BoinxTV is het allemaal mogelijk vanuit je luie stoel voor je Mac. Creeer zelf een live-feed en verzin wat leuks.

Er zijn twee edities de dure van €399.99 is voor de professionals die meer camera’s willen aansluiten. De standaard versie van €39.99 is voor de amateur. Deze bevat vrijwel dezelfde funtionaliteit.

Kijk voor meer informatie op BoinxTV en BoinxTv Home

BoinxTV downloaden voor de Mac €399.99:
BoinxTv Home downloaden voor de Mac €39.99:


iStopMotion Pro

Computer animatie is een prachtige plek in motion video. We herkennen allemaal nog wel de videomodellen in klei en veel houtsnijwerk. iStopMotion Pro maakt stop motion animatie eenvoudig en efficiënt. Grote bedrijven zoals Ford hebben het programma iStopMotion Pro gebruikt voor haar nationale reclamecampagnes. Je hoeft geen zware gebruiker te zijn of een digifreak om dit porgramma. Alles wat je nodig hebt is een camera en een beetje creativiteit.

iStopMotion is verkrijgbaar in drie smaken, elk met een prijsverschil. Wil je een hogere resolutie output en meer geweldige functies dan is de Pro die je wilt hebben. Anders kan je  kiezen tussen de twee goedkopere versies.

Voor meer informatie kijk op respectievelijk op iStopMotion Pro, iStopMotion Express en iStopMotion Home

iStopMotion Pro downloaden voor de Mac €399.99:
iStopMotion Express downloaden voor de Mac €79.99:
iStopMotion Home downloaden voor de Mac €39.99:


Prism

Iedereen heeft er wel eens last van gehad. Wil je een bestand bewerken of een video bestand versturen komt het geregeld voor dat je niets kan doen met het bestand omdat deze weer anders is.  Wanneer je dit probleem hebt, heb je een programma nodig om het bestand te converteren. Met Prism kan je op een makkelijke manier bestanden converteren. Het programma  accepteert veel bestandsformaten. Het bevat ook batch converteren voor extra functionaliteit.

Als toegevoegde waarde kan Prism directe conversie en rippen van een DVD!

Voor meer informatie kijk op Prism

Downloaden voor de Mac €39.99:


AVCHD Converter

De laatste jaren zijn Camcorder steeds goedkoper geworden. De technologie wordt ook steeds beter. Dit alles heeft te maken met het AVCHD formaat. AVCHD is in kwaliteit een stuk beter maar de compatibiliteit is daar niet beter op geworden. Met AVCHD Converter, doet het programma wat de naam zegt, het converteert het AVCHD formaat naar een meer gangbare formaat.

AVCHD is Lion compatible en het doet het beeld de-interlace interlaced video en converteert dat naar progressive.

Voor meer informatie kijk dan op AVCHD

Downloaden voor de Mac €14.99:


Aurora3DMaker

Wanneer je 3D tekst wilt oppimpen dan kan je hiervoor dure 3D software voor kopen. Je kan ook eens kijken naar het programma Aurora3DMaker. Dit programma hebben we een paar stappen terug al besproken maar er is een klein verschil. Dit programma werkt alleen met statische teksten en logo’s.

Voor content dat niet hoeft te bewegen of geen animatie hoeft te zijn is dit programma goed geschikt.

Voor meer informatie kijk dan op Aurora3DMaker

Downloaden voor de Mac €23.99:


Teleprompt+

Professionele teleprompter opstelling kan veel geld kosten. Het beste alternatief is om Teleprompt + te gebruiken om een ​​souffleur op je Mac weer te geven. Telepromt+ is eenvoudig te gebruiken en je kan zelfs scripts laden vanuit DropBox.

Als bijkomende bonus, heeft Teleprompt+ ook een iPhone en iPad app die je kunt gebruiken om de souffleur of als standalone apparaten te bedienen.

Voor meer informatie kijk dan op Teleprompt+

Downloaden voor de Mac €19.99:


Motion 5

In Motion 5, dat speciaal is ontworpen voor video-editors, kun je titels, overgangen en effecten voor Final Cut Pro aanpassen. En natuurlijk zelf schitterende 2D- of 3D-animaties maken, met realtime feedback.

Baanbrekende snelheid en kwaliteit
• De nieuwe 64-bits architectuur ondersteunt effecten met meerdere lagen voor gebruik in Final Cut Pro.
• De kleurenverwerking op basis van ColorSync zorgt voor correcte, consistente kleuren in alle programma’s.
• De gemeenschappelijke render-engine garandeert een consistente kwaliteit in Final Cut Pro en Compressor.
• Bij het renderen wordt een kleurruimte met drijvende-komma- en lineair-lichtondersteuning gebruikt die uitzonderlijk realistische resultaten oplevert.
• Motion profiteert van de grafische processor op je videokaart, zodat je razendsnel rendert en exporteert.

Voor meer informatie kijk dan op Motion

Downloaden voor de Mac €39.99:


Frame Calculator

Wanneer je meer camera shots wilt synchroniseren of apart audio naar video dan heb je een tijdecode sync nodig. Met Frame Calculator kan je de tijd code synchroniseren van meerdere bronnen. Het mooie van deze app is dat deze gratis verkrijgbaar is.

Voor meer informatie kijk dan op Frame Calculator

Downloaden voor de Mac gratis:


Adobe Premiere Elements

Adobe Premiere Elements 10 is de nieuwste update van Adobe’s populaire video bewerking software. Het is goed betaalbaar en je kan op een redelijk makkelijke manier je films bewerken. Er is een storyboard optie als ook de traditionele tijdlijn. Je kan je beelden oppoetsen, effecten toevoegen en makkelijk exporteren naar  YouTube, HD Video of naar DVD.

Voor meer informatie kijk dan op Adobe Premiere Elements

Downloaden voor de Mac €62.99:


Compressor

Compressor biedt meer kracht en flexibiliteit bij het exporteren van Final Cut Pro-projecten. Wijzig uitvoerinstellingen, werk sneller dankzij gedistribueerde codering en maak gebruik van een uitgebreid pakket afleveropties.

Krachtige codering voor Final Cut Pro
• Met Compressor kun je de coderingsinstellingen van Final Cut Pro aanpassen.
• Kies uit talloze codecs, afmetingen, beeldsnelheden en andere parameters.
• Aangepaste instellingen die je in Compressor bewaart, verschijnen automatisch in Final Cut Pro.
• Deel je instellingen met andere editors, zelfs als Compressor niet op hun werkstation is geïnstalleerd.

Tijdbesparende coderingsworkflow
• Gebruik de realtime feedback in het voorvertoningsvenster om met coderingsopties te experimenteren.
• Vind snel de juiste instelling in de bijgewerkte instellingenbibliotheek.
• Maak batchprocessen om de codering van grote aantallen bestanden te stroomlijnen.
• Met batchsjablonen kun je codering combineren met andere taken, zoals het verplaatsen of kopiëren van bestanden.
• Maak zelfstandig werkende droplets om vanaf je bureaublad te coderen door te slepen.

Voor meer informatie kijk dan op Compressor

Downloaden voor de Mac €39.99:


DVDxDV Pro

Wanneer je gebruik maakt van ten Camcorder dat op DVD opneemt of je wilt content van een DVD afhalen / rippen dan heb je DVDXDV Pro nodig. Je kan hiervoor natuurlijk ook Handbrake voor gebruiken maar de kwaliteit die je krijgt met DVDxDV Pro is een stuk beter. De uitgestuurde kwaliteit is van professionele kwaliteit en meteen in de beste Quicktime codecs.

Je kan met dit programma zelfs op een Pro resolutie van 1080i! Top van DVDxDV is dat het programma ingebouwde presets heeft voor het exporteren naar iMovie, Final Cut Pro, en draagbare apparaten van Apple zoals iPad, iPhone en iPod.

Downloaden voor de Mac €62.99:


5DtoRGB Batch

Veel van de mooie nieuwe en dure HDSLR camera’s schieten fantastische video’s. Het probleem is, wanneer je probeert om die beelden in je NLE (non-lineaire editor) te krijgen, dan beginnen de problemen zich op te stapelen die hoger zijn dan de hoogste berg in Ierland. Het antwoord is deze app, 5DtoRGB Batch. In wezen doet deze  app je eigen materiaal omzetten naar een wat meer algemeen geaccepteerde bestandstypen.

5DtoRGB Batch bevat high-end features, zoals GPU verwerking en ondersteuning voor eel van de high-end HDSLR camera’s.

Downloaden voor de Mac €39.99:


iCamcorder Wrapper

Wanneer je video-opnamen maakt, dan eindig je soms met een enorme collectie aan beeldmateriaal. Het probleem is het beheren van al je beeldmateriaal, zodat je efficiënt kunt bewerken. iCamcorder Wrapper is de tool die je zoekt. Het helpt je back-ups te maken van je collectie om deze op een betere manier te beheren. Al het beeldmateriaal zal ook meteen omgezet worden naar Mac-compatibele bestanden.

iCamcorder Wrapper kan omgaan met 1080 HD-video en AVCHD-bestanden. Ook heeft het programma ondersteuning voor multi-core CPU’s om alles sneller te kunnen doen.

Downloaden voor de Mac €5.49:


Rezorect

Tegenwoordig heeft iedereen al die fancy HD-camera’s die geweldige video’s produceren. Wat gebeurt er als je films die niet zijn geschoten in HD toch in je HD project wilt gebruiken? Het eindigt vaak met slechte kwaliteit. Rezorect lost dit probleem op door elke video naar HD in 720p of 1080p te upgraden.

Wanneer de beelden worden geupgrade, zal de kwaliteit van de oorspronkelijke beelden intact blijven. Meestal zal de opgewaardeerde HD opnames vrijwel zeker beter uitzien in uw project dan SD vermengd met HD.

Downloaden voor de Mac €23.99:


Cameraman

Bij het schrijven van scripts, scenario’s, scripts schieten, moet je het juiste type software gebruiken. Cameraman is een koele app die het mogelijk maakt om eenvoudig scripts te creëren, scenario’s, scripts te schieten.

Het programma kan je helpen wanneer je iets met een idee wilt vastleggen. Voorbereiding zorgt dat je efficiënt met de tijd kan zijn en ook dat je niets vergeet.

Downloaden voor de Mac €69.99:


DVD-Creator

Eindelijk zit het laatste zeer vermoeiende project erop. Nu is het je taak om deze ook met anderen te delen zoals je familie en vrienden of zelfs klanten. DVD-Creator maakt het leuk en gemakkelijk voor je om DVD-menu’s te maken en je films op dvd te branden.

Maak een mooi menu en laat de mensen die het gaan zien helemaal beleven!

Downloaden voor de Mac €31.99:


Logic Pro 9

Logic Pro 9 is een pakket creatieve tools voor muzikanten die hun eigen muziek willen componeren, opnemen, editen en mixen. Standaard ontvang je bij dit pakket een gigantische verzameling instrumenten, effecten en Apple Loops, zodat je al snel een bijzondere sound hebt.

Als bonus, als je niet je eigen soundtracks wilt maken, kan je altijd terecht op  www.freeplaymusic.com, maar dit heb je niet van ons;-)

Downloaden voor de Mac €149.99:


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs