Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

[iTips OSX Lion] Handige ‘vaak’ verborgen functies. (iTip 6+7)

Door: Ruud Timmermans op 2/02/12 in Apple4Ever, Lion, Tips & Trics

Finder is wel de meest gebruikte app op de Mac, zoals Verkenner dit is bij Windows. Nu je met OS X Lion met meerdere bureaubladen kan werken komt het geregeld voor dat je veel Finder schermen hebt openstaan. Dit kunnen we makkelijk oplossen!

iTip 6) Alle Finder schermen sluiten

Wanneer je meerdere Finder schermen hebt openstaan en je wilt deze allemaal sluiten dan kan je dat op twee manieren doen. Met de combo [⌘⌥W], sluit je alle schermen. Het kan nog iets makkelijk namelijk door gebruik te maken van de muis. Klik linksboven in een willekeurig Finder scherm op de [rode X], ook wel de [sluit-scherm-af] knop, houdt daarbij de [Alt-toets / ⌥] ingedrukt en alle schermen worden afgesloten. Wanneer je dit weet is het een handige tip.

iTip 7) Fullscreen Spotlight modus gebruiken

De Spotlight modus is een zeer gave feature die je in staat stelt op een makkelijke manier foto’s in volledige schermweergave te bekijken. Met de pijltjes toetsen kan je terug of naar de volgende foto. Het wordt nog leuker wanneer je werkt met twee schermen. Op het hoofdscherm laat je de foto’s in volledige scherm zien en op het tweede scherm kan je het Finder venster open hebben. Hieronder de uitleg hoe je de Fullscreen Spotlight modus kan activeren:

Eerst open je een Finder venster. Vervolgens surf je naar de map / directory waar je de foto’s hebt staan die je wilt bekijken. Je selecteert alle foto’s en dan druk je de [Alt-toets / ⌥] samen met de [Space / Spatiebalk]. Het volgende scherm verschijnt:

Je ziet natuurlijk wel een andere foto;-) Maar je ziet de foto wel in volledige scherm. Wanneer je meer foto’s hebt geselecteerd kan je met de pijltjes toetsen vooruit en terug navigeren. Je kan ook een scherm met alle foto’s laten weergeven. Hieronder een voorbeeld van foto’s die wij in ons voorbeeld hebben geselecteerd.

Dit is een bijzondere leuke feature die je zeker nog wel eens zal gaan gebruiken!


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs