Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

5 Apps geven controle over iTunes via de menubar

Door: Ruud Timmermans op 10/02/12 in App Store, App's, Mac, Review

Wanneer je lekker bezig bent op je Mac dan hoort hier altijd een lekker muziekje bij. Om nu iedere keer weer naar iTunes terug te keren kan je ook Apps verkrijgen die in de menubar op de achtergrond draaien. Wanneer je daar dan op klikt krijg je de mogelijkheid om iTunes te besturen. Zo kan je een nummer opzoeken of naar het volgende nummer skippen.

Hieronder geven we 5 App’s voor op de Mac die de mogelijkheid geeft om iTunes vanuit je menubar te besturen.

1) Skip Tunes (€0.79)

Skip Tunes is een vrij nieuwe App. Deze is nog niet zo lang in de Mac AppStore verkrijgbaar. Skip Tunes is erg populair want deze staat binnen korte tijd boven aan de lijst met aantal downloads. Wat maakt deze App zo populair?

Met de meeste Apps kan je iTunes op dezelfde manier bedienen: volume, aantal sterren, zang meta info, etc. Dit is niet een van die apps. In feite, is het niet een van deze functies.

Je kan bij veel apps wel 20 verschillende dingen doen. Bij Skip Tunes is het heel erg eenvoudig. De menubalk bevat alleen een muzieknoot icoon, en twee knoppen: play / pausen om naar het volgende nummer te gaan. Klik je op de muzieknoot dan krijg je een prachtig drop-down menu met de informatie van het huidige nummer en nog een paar control opties.

Skip Tunes is een allrounder want is er niet alleen voor iTunes maar het ondersteund ook Rdio en Spotify. Er zijn vast veel mensen die gebruik maken van één van de muziek apps!
Skip Tunes downloaden €0.79:


2) CoverSutra (€3.99)

CoverSutra is al een tijdje beschikbaar en biedt een serieuze dosis functionaliteit. Je  kan naar muziek zoeken vanuit je menubar. Er zijn de standaard toetsen voor het regelen van de muziek. Het grafische aspect is gelikt en zeer functioneel. Je ziet de covers van albums en de kleuren zijn goed gecombineerd.

Zoals je hierboven aan de afbeelding kan zien zijn er een aantal functies die het de moeite waard zijn om CoverSutra te overwegen. Ook Last.fm wordt ondersteund en dat is een pluspunt. Helaas geen Rdio en Spotify.

CoverSutra downloaden €3.99:


3) Tracks (€2.39)

Tracks App heeft best veel overlap met CoverSutra. Ook de prijs ligt op hetzelfde niveau. Je kan zoeken in je iTunes muziekbibliotheek, naar radio luisteren Last.Fm en ook Growl meldingen ontvangen wanneer je dit hebt geïnstalleerd.

Nu gaat Tracks wel iets verder nog. Je kan naar muziek zoeken en dit beperkt zich niet alleen tot je eigen iTunes bibliotheek. Het zoeken kan dus rechtstreeks in de iTunes Store. Ook kan je muziek meteen kopen die je hebt gevonden en wanneer je eerst een preview wilt deze meteen laten horen. Tracks is weer een stap anders!

Tracks downloaded €2.39:


4) Music Control for iTunes, Rdio and Spotify (€3.99)

Als je op zoek bent naar een andere optie die de controle over niet alleen iTunes neemt, maar Spotify en Rdio ook, dan dit een goede optie om te overwegen. Het heeft een koele en unieke interface en biedt een groot aantal mooie functies.


Als je op de menubalk klikt dan verschijnt er een kleine drop-down menu met een dock waarmee je kan kiezen welke speler die je wilt bedienen dit in aanvulling op de standaard muziekspeler controls. Je kan ook bladeren door albums en je ziet de informatie van het huidige nummer.

Een andere leuke functie van deze app is de mogelijkheid om niet alleen controle over je eigen Mac waar je op dat moment bent, maar ook alle anderen die op het netwerk zijn aangesloten. De app vertoont zeer mooie functies al en dan wordt het al snel verleidelijk om voor deze te kiezen. Wanneer je in Mac AppStore kijkt zie je nog wel dat er gesleuteld moet worden aan het programma. De afwerking moet nog gebeuren en kleine problemen moeten nog overwonnen worden. De ontwikkelaars zijn daarmee actief bezig dus we gaan ervan uit dat deze problemen snel zijn opgelost.

Music Control… downloaden €3.99:


5) You Control Tunes (gratis)

Zoals je kunt zien, is €3,99 een vrij standaard prijs voor de apps in deze categorie, maar kunnen we er ook eentje gratis vinden? We hebben een zeer mooie uitgebreide app kunnen vinden en dat is You Control Tunes. Deze app bevind zich vooral in de menubalk en het is een kleine van een veel grotere app namelijk You Control, die je wel moet kopen.

You Control heeft een super indrukwekkende feature set gezien het feit dat deze gratis is. Het uiterlijk van de menubalk is volledig aan te passen: scroll tekst en / of tonen een van de vele beschikbare sets van knoppen. Wanneer je klikt op de app dan opent er een groter menu met allerlei functionaliteit. Samen met de informatie en album art voor de huidige track, is er een aantal indrukwekkende surf functies toegevoegd. Je kan bladeren door zelf gekozen criteria: albums, artiesten, playlists, enz. Je kan ook de iTunes-volume bedienen, Growl-achtig overlay activeren en zelfs sterren toewijzen aan je muziek.

You Control Tunes downloaden gratis:


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs