Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Een groep aanmaken in de app contacten op de iPad.

Door: Ruud Timmermans op 15/02/12 in App Store, iPad, iPhone, iTutorial

Wanneer je werkt op een Mac dan kan je het adresboek programma erbij pakken en meteen daar je contacten in bijwerken. Ook kan je bijvoorbeeld een groep aanmaken. Dit is handig wanneer je collega’s van je werk in een aparte groep wilt hebben en dus niet tussen al je familie. Dit klinkt allemaal heel logisch, althans voor op de Mac wel.

Groep maken op de iPad

Wanneer je een groep wilt aanmaken op de iPad is dat toch even wat lastiger dan je denkt. Het is zelfs met de standaard app niet eens mogelijk. Zoals je hieronder op de afbeelding kan zien, zie je linksonder een [+] teken. Wanneer je daar op klikt krijg je de mogelijkheid een groep aan te maken en een naam te geven. Deze optie heb je niet op de iPad in de app Contacten.

Nu is het niet mogelijk een groep aan te maken met de standaard app maar zoals je zo vaak hoort, there is an app for everything. Uiteraard wel jammer dat dit niet kan met de standaard app natuurlijk. Er zijn veel apps die je kunnen helpen om wel die groepen aan te maken op de iPad. Zo is er de app Contacts Pro die gratis is. Deze app doet hetgeen wat je wilt  namelijk een groep aanmaken binnen je contacten app.

Zodra je de gratis versie van Contacts Pro hebt geïnstalleerd en deze opent dan wordt er gevraagd te upgraden naar de Pro versie, deze kost €1.59. Wanneer je het programma hebt geprobeerd en deze ook fijn vind werken dan kan je deze keus altijd nog maken. Het aanmaken van nieuwe groepen werkt super eenvoudig. Zoals je in de afbeelding hierboven kan zien is het gemakkelijk om een nieuwe groep toe te voegen. Wanneer de groep is aangemaakt kan je deze ook meteen in de app Contacten zien. Er zijn uiteraard nog veel meer functies maar daar gaat het in dit bericht niet om.

Contacts Pro Lite downloaden voor de iPad / iPhone gratis:
Contacts Pro downloaden voor de iPad / iPhone €1,59:

Jos Brink bedankt voor de Tip!


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs