Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Met Snapheal kan je objecten verwijderen

Door: Ruud Timmermans op 20/02/12 in App Store, Mac, Review

Er is op het gebied van fotosoftware veel te krijgen. Zo kan je perfect foto’s bewerken met diverse programma’s. Nu hebben we een mooie foto en om deze nog mooier te maken moeten we software hebben dat objecten / dingen uit de foto kan halen, zonder dat je dit ziet.

Snapheal

Snapheal is een geweldig mooi programma voor de Mac waarmee je op een makkelijke manier je foto’s kan bewerken. Wanneer je het programma start kan je een foto er naar toe slepen, een foto van je hd laden of een foto importeren.

Het scherm is vrij eenvoudig opgebouwd en zeer overzichtelijk. Aan de bovenkant zie je tools hoe je de foto wilt importeren en hoe je de afbeelding wilt bekijken. Je kan kiezen uit Fit to screen, Zoom In, Zoom Out of Actual Size. Het scherm wordt in twee gedeeld door een toolbar. De bovenste is de functie die we het meest zullen gebruiken namelijk Erase. Dit is ook de belangrijkste tool waar Snapheal zo goed in is.

Hierboven staan twee afbeeldingen onder elkaar. Op de eerste afbeelding is met een rood vierkantje aangegeven wat we willen verwijderen. Je ziet wanneer je op de foto klikt daaronder dat deze weg is zonder een spoor te hebben achtergelaten.

 Je kan op een makkelijke manier de items verwijderen zonder een spoor achter te laten. Het verwijderen van de stukken vergt soms wel wat tijd maar je wordt dan ook weer entertaint met stellingen die voorbij komen. Dit is best amusant.

De test

Het testen van Snapheal ging vrij makkelijk. Het programma werkt makkelijk en is zeer overzichtelijk. We hebben hier vooral de Erase functie gebruikt. Deze werkt goed maar in mindere mate bij rommelige en wat drukke foto’s. Het proces is heel eenvoudig, je geeft aan wat je wilt verwijderen en dan klik je op de wis knop. Je kan ook wat meer-fijn geregeld bewerkingen uitvoeren. Zo kun je de diameter van de borstel aanpassen, je selecteert geschilderde gebieden, en je hebt de keuze uit drie erase opties:

  1. Wormhole, het beste voor kleine oneffenheden en objecten;
  2. Shapeshift, voor grote objecten;
  3. Twister, voor de lucht en meerdere kleine objecten.

(Hiermee moet je gaan experimenteren welke de beste optie is voor jezelf. Je kan met gemak de undo functie gebruiken. Het kan ook zo zijn dat je twee functies na elkaar gebruik.)

Als je klaar bent wissen van de objecten kan je eenvoudige bewerkingen uitvoeren in het programma. Met Snapheal’s tabblad retoucheren kan je selectief delen van het beeld bewerken en daarbij gebruik maken van contrast, verzadiging, scherpte, onscherpte, en helderheid. Je kan de volledige foto aanpassingen met behulp van de applicatie aan te passen tool, die dezelfde opties geeft voor het bewerken of retoucheren. Je kan ook gebruik maken van schuifregelaars voor kleurtemperatuur, tint, verzadiging, schaduwen, hoge lichten en geluid. Als laatste kan je de Clone Stamp tool gebruiken om zodat je reparaties kan uitvoeren op vrij kleine gedeeltes.

Zodra je klaar bent, kan je de afbeelding opslaan op je Mac of delen via e-mail, Facebook, Tumblr, Flickr, Hyves of Twitter.

Snapheal downloaden voor de Mac €4.99:


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs