Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

[iTips OSX Lion] Handige ‘vaak’ verborgen functies. (iTip 1)

Door: Ruud Timmermans op 22/02/12 in Apple4Ever, Mac, OS X, Tips & Trics

OS X is het meest geavanceerde besturingssysteem in de wereld, zo luid de boodschap van Apple in haar reclames. Je kan meer dan je denkt, veel functies zijn soms verborgen of wat moeilijker te vinden. In de komende reeks iTips voor OS X Lion pakken we een aantal handige zaken.

iTip 1) Finder bar iconen verkleinen / vergroten

Met OS X Lion is er veel visueel veranderd. Veel van deze veranderingen zijn prettig maar er zijn er ook een paar best handig. Alle vensters vormen geen randen meer en ziet het er meteen ook strakker uit. Toolbars zijn weggehaald om rust te creëren.

Sommige items die je nu niet meer ziet kan je wel weer terughalen door in het menu wat aan te passen. Zo kan je de schuifregelaar in het venster bij Finder weer terughalen. Hiermee kan je de iconen van grote veranderen. Ook het aantal bestanden / mappen / items kan je weer onderaan in de balk tonen. Deze twee opties zijn niet weg maar verborgen.

Je kan de statusbalk op de volgende manier weer tonen:

Wanneer je Finder selecteert ga je naar [Weergave] daar kies je [Toon statusbalk]

Wil je het pad dat je doorloopt op je schijf ook zichtbaar maken dan zet je deze ook aan op dezelfde manier ga naar de optie [Toon padbalk]


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs