Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

[iTips OSX Lion] Handige ‘vaak’ verborgen functies. (iTip 4+5)

Door: Ruud Timmermans op 29/02/12 in Apple4Ever, Lion, Tips & Trics

Wanneer je in je Finder venster aan de linkerkant op programma’s klikt dan zie je een warboel van programma’s. Dit is onoverzichtelijk en niet logisch ingedeeld. Enige logica is dat het op alfabatistische 😉

volgorde staat. Hier kunnen we zeker op een makkelijk manier wat logica in brengen. Dit doen we door gebruik te maken van de categorie weergave.

iTip 4) Programma’s schikken op categorie

Wanneer je de programma’s per categorie tonen dan kan je dit op de volgende manier doen. Wanneer je in het Finder scherm staat zie je bovenaan ongeveer in het midden de volgende optie in de toonbaar [Rangschik] Wanneer je daar op klikt zie je het volgende pop-up scherm verschijnen.

Daar kies je voor [Programmacategorie]. Je zal zien dat alle programma’s nu gerangschikt zijn in Social, Productiviteit, enzovoorts.

Wanneer je nu wilt zien hoeveel data elke app verbruikt dan kan je dat in de betreffende kolom dat ook meteen zien. Wanneer deze kolom er niet staat of naast je beeld staat dan kan je deze naar een andere plek schuiven. (werkt alleen wanneer je Rangschik op [Geen] hebt staan)

iTip 5) Kolommen opties en kolommen verplaatsen

Ga met je muis naar het gebied waar de rode pijl staat. Wanneer je nu met je rechtermuis knop klikt zie je de volgende opties:

Bij de opties waar een V-teken staat is deze reeds zichtbaar. De andere opties kan je naar wens instellen. Wanneer je de kolommen van volgorde wilt veranderen dan dien je eerst de rangschikking weer op [Geen] te zetten. Wanneer je een kolom wilt verplaatsen van links naar rechts of andersom dan ga je met de muis op de titel van de kolom staan en klik je met de linker muis knop en houdt je deze vast terwijl je de kolom versleept. Zie voorbeeld hieronder:

Wanneer je de kolom gaat verplaatsen dan kleurt de titel blauw. Nu kan je deze rangschikken zoals jij dat wilt. De grootte van het programma zet ik meestal als tweede kolom. Zie afbeelding waar je de categorie weergave ziet.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs