Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

LTE vanaf 2013, en dan nog….

Door: Ruud Timmermans op 29/03/12 in Apple, iPad 3, Nieuws

De derde generatie iPad heeft geen 3G maar 4G op de doos staan. Ook al maakt Apple er  veel reclame mee, wij in Nederland hebben er niets aan. Vanaf 2013 gaan de operators LTE aanbieden maar wanneer we kijken naar het technische plaatje zal het niet gaan werken met de iPad 3. De iPad 3 ondersteund namelijk 4G op een frequentie van 700 en 2100 Mhz. De iPad wordt in Amerika in 2 verschillende versies geleverd namelijk eentje voor het Verizon netwerk en diegene die wij krijgen in Nederland voor het AT&T netwerk.

Dat de iPad 3 veel draadloze mogelijkheden heeft kan je wel aflezen van de spec’s. Zo zijn er de volgende mogelijkheden Wi-Fi, GPRS, UMTS, HSPA, HSPA+, DC-HSDPA en  wordt nu ook 4G/LTE ondersteund.

4G in Nederland

Wanneer de operators het voor elkaar krijgen hun netwerken te upgraden naar 4G zal er gekozen worden voor andere frequenties als de iPad 3 nu ondersteund. Dit maakt het allemaal nog lastiger voor Apple ook. De frequenties die de Nederlandse operators gaan kiezen zijn waarschijnlijk 800 Mhz en de 2,6 Ghz. Al met al weer een tegenvaller. Er is nog een heel klein beetje hoop dat de operators nog op de 2100Mhz gaan werken maar zoals vaker in Nederland willen we het wiel zelf uitvinden. Compatibiliteit is een woord dat veel bedrijven in Nederland niet kennen.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs