Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iMovie Trailer maken van Foto’s

Door: Ruud Timmermans op 6/04/12 in Apple4Ever, iTutorial, Mac

Wanneer je binnen iMovie kiest voor een thema dan is het je misschien al eens opgevallen dat sommige functies niet meer te bereiken zijn. Wanneer je een Movie Trailer wilt maken zie je dat het tabblad om foto’s te selecteren niet meer oplicht of erop kan klikken.

Het is natuurlijk ook de bedoeling om films te gebruiken bij je Trailer maar het kan ook met foto’s. Er is alleen even een work-around nodig om het voor elkaar te krijgen.

Volg de volgende stappen om tot een leuke Foto Trailer te komen.

Foto Trailer: De MOPS

1) We openen iMovie en kiezen vervolgens voor een nieuw project. Ga naar de menubalk rechtsboven en klik op [Archief], selecteer dan in het dropdown menu de optie [Nieuw Project]. Het volgende scherm zal verschijnen:

Nu zie je aan de linkerkant verschillende opties. Zo kan je een Project Thema kiezen maar je kan ook kiezen voor een Filmtrailer. In ons voorbeeld kiezen we nu voor geen van beide en selecteren de optie [Geen thema], zie de rode pijltjes. Aan de rechterkant geven we het project een naam en kiezen we de gewenste beeld verhouding en daaronder selecteren we de snelheid. Wij kiezen voor de 24 bps – Cinema optie. Wanneer alles goed is ingesteld klikken we op de knop [Maak aan]

2) Nu wordt er een leeg project aan gemaakt met als titel Pre Foto Trailer. Onderstaande afbeelding geeft hier een mooi overzicht.

Wanneer je op de afbeelding die hierboven wordt afgebeeld klikt wordt deze groter en dan is het wat beter te lezen.

Linksboven hebben we het project scherm. Dit wordt de uiteindelijke film die we maken. Rechtsboven is een leeg zwart vlak te zien en daar kunnen we het resultaat bekijken of de gebeurtenissen zien wanneer we met de muis over de gebeurtenis gaan.

Belangrijk: De foto’s die we willen gebruiken dienen wel eerst geïmporteerd te worden in iPhoto of Aperture!

We kiezen zoals aangegeven in de afbeelding voor het tabblad foto’s. Daaronder verschijnt een venster waar je de foto’s kan selecteren. In het voorbeeld kiezen we voor de foto’s die staan in iPhoto. Wanneer je klikt op het juiste album verschijnen de foto’s in het veld eronder. Nu kan je in dit veld scrollen en de foto’s selecteren die je wilt gebruiken.

LET OP!

In ons voorbeeld kiezen we voor de huisdieren trailer. Deze duurt 1 minuut en 7 seconden en heeft in totaal 21 fragmenten met een minimum van 0.7 seconden en de langste duurt 4.3 seconden.

3) Nu gaan we één voor één de foto’s selecteren en deze slepen we naar het veld aan de linkerkant naar het project veld. De standaard tijd die wordt gekozen is 4 seconden. Je kan deze tijd aanpassen. Denk hierbij aan de tijd die je in de FotoTrailer nodig hebt. De trailer bestaat allemaal uit losse fragmenten. Elk fragment heeft zijn eigen lengte.

Wanneer alle foto’s zijn geselecteerd en naar het project veld zijn gesleept ben je met dit gedeelte klaar.

4) Nu maak je een film van hetgeen dat je gemaakt hebt. Je gaat in de menubalk [Deel] en vanuit de drop-down menu kies je [Exporteer film]. Je kiest de kwaliteit en dan laat je de film maken.

5) Nu gaan we de Foto Trailer maken en kiezen in ons voorbeeld voor de huisdieren template.

6) We importeren nu de film die we hiervoor hebben gemaakt. We gaan in de menubalk naar het tabblad [Archief] kies van daaruit [Importeer] en daarna selecteer je [Films]. Vervolgens selecteer je de film die je eerder van de foto’s hebt laten maken.

7) Nu kunnen we het tabblad linksboven [Storyboard] selecteren en de verschillende foto’s in de losse fragmenten plaatsen. Tussen de fragmenten door zie je ook tekst. Deze kan je aanpassen naar eigen smaak.

Zie hieronder het resultaat van onze FotoTrailer – De Mops Joan


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs