Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Hoe sluit je een iPad aan op het draadloos (Wi-Fi) netwerk?

Door: Ruud Timmermans op 13/04/12 in Apple4Ever, iTutorial

Sinds iOS 5 er is voor de iPad, iPhone en iPod touch heb je niet direct meer een computer nodig om het apparaat te installeren. Dit is ontzettend makkelijk want nu kan je in de winkel geholpen worden met het instellen van de iPad (of ander iOS device). Wat je niet in de winkel kan instellen is het draadloos netwerk dat je als koper thuis hebt. Daarvoor dien je echt thuis te zijn. Het instellen van een draadloos netwerk op je iPad is vrij eenvoudig maar je moet, zoals met veel dingen, het een keer gedaan hebben.

iPad verbinden met Wi-Fi

De iPad verbinden met een Wi-Fi netwerk is een handeling die je maar één keer hoeft uit te voeren. Wanneer je de iPad meeneemt naar huis en je start het programma [Safari] op dan heb je al snel een pop-up in het beeld dat je niet verbonden bent met het netwerk. Onderstaande afbeelding laat dit zien.

Wanneer je de [OK] toets intikt krijg je vervolgens het volgende scherm te zien

Wanneer hier het goede netwerk bij staat kan je deze aantikken en dan zal er gevraagd worden naar een beveiligingscode. Wij gaan ervan uit dat je het netwerk hebt beveiligd, is dit niet zo dan is het verstandig dit alsnog in te stellen. Mocht de Pop-up niet op je iPad verschijnen dan kan je het Wi-Fi netwerk ook via de instellingen app invoeren. Je opent de app [Instellingen]. Je selecteert aan de linkerkant de optie Wi-Fi. Je ziet rechtsboven aan Wi-Fi staan. Wanneer het balletje er achter blauw is dan is deze aan. Dit kan je ook zien omdat de beschikbare netwerken aan de rechter kant worden getoond. In ons voorbeeld zien we 2 netwerken verschijnen. Apple-Time en iApple.

Je kiest nu het netwerk wat van jou is en dan zal er gevraagd worden om de beveiligingscode. Wanneer het netwerk beveiligd is zie je dit aan het slotje aan het eind van de regel.

Wanneer je de beveiligingscode invult zie je elke keer kort de letter die je invoert, daarna wordt het een balletje. Wanneer je de beveiligingscode helemaal hebt ingevuld tik je rechtsboven op [Verbind]. Wanneer je de code goed hebt ingevuld zie je een V-tje verschijnen voor het netwerk dat actief is.

Dit invoeren van de gegevens hoef je maar één keer te doen. Wanneer je nu bij een kennis of familie op visite gaat en je neemt je iPad mee, dan kan je daar ook op hun netwerk. Je voert bovenstaande stappen uit. Ook dit blijft dan weer bewaart. Dus kom je weer op bezoek dan hoef je de gegevens niet meer in te vullen. Het instellen van je Wi-Fi op je iPad is best makkelijk maar je moet het een keer gedaan hebben. Hopelijk helpt deze iTutorial daarbij.


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs