Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

mSecure is de oplossing voor al je inlog gegevens, wachtwoorden en registraties

Door: Ruud Timmermans op 17/04/12 in App's, iPad, iPhone, iTutorial, Mac

Nu al weer een tijdje geleden hebben we aandacht besteed aan het programma mSecure voor de iPad, iPhone en Mac. Sindsdien heeft het programma meerdere updates ondergaan en kunnen we nu spreken over een perfecte oplossing voor al je wachtwoorden en registraties.

Wat we tegenwoordig ook doen, voor alles heb je wel een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Heel veel mensen maken gebruik van DigiD. Dit is nodig wanneer je een aangifte doet bij de belastingdienst. Iedereen heeft wel een abonnement op een telefoon of ander product en daarvoor dien je vaak een account aan te maken. Ook daar heb je weer inlog gegevens bij nodig. Reis je veel met het Openbaar vervoer dan is een OV-chipkaart iets waar je niet onder uitkomt en ook daarvoor dien je je weer aan te melden via internet.

Het hebben van inlog gegevens is de normaalste zaak van de wereld. Veelal gebruiken we allemaal hetzelfde wachtwoord bij de verschillende diensten. Dit is uiteraard niet verstandig. Wanneer iemand achter je wachtwoord komt dan is dat meteen voor meer diensten. Wanneer je je gegevens achterlaat bij een online webwinkel dan ga je ervan uit dat deze informatie goed beschermt is. Praktijk is anders. Je leest geregeld dat bepaalde websites gekraakt worden en dat daarbij gegevens zijn ontvreemd.

Wat kan je hier nu mee?

Gebruik een goed programma en sla al je gegevens goed op en gebruik voor de gegevens die gevoelig zijn een goed wachtwoord. Maak onderscheid in gevoelig en niet gevoelig. Wissel ook eens van wachtwoord. Het probleem is wel dat je een vorm van discipline moet aanleren om dit goed te doen. Een hulp daarbij is een programma die je op meerdere apparaten kan raadplegen. Wij nemen hier als voorbeeld mSecure.

mSecure helpt

Het bijhouden van al je gegevens doen we natuurlijk niet meer op post-it papiertjes. Wanneer je een iDevice hebt kan je dit middels een goede app allemaal makkelijker verwerken, bijwerken en ook weer delen met andere apparaten. In ons voorbeeld hebben we een Mac, iPhone en iPad. Op al deze apparaten hebben we mSecure aangeschaft. mSecure is niet goedkoop, je betaalt namelijk €7,99, wel is het mooi dat deze universeel is. Wanneer je een iPad en iPhone hebt is de aanschaf één keer.

mSecure is makkelijk in gebruik en je kan alle gegevens kwijt in vooraf ingestelde velden. Zo heb je de keuze uit: verjaardagen, bank gegevens, kleer maten, Credit cards, Insurance etc… Wanneer je gegevens niet kwijt kan in een standaard veld dan ben je vrij om er eentje te maken. Je kan de velden zelf bepalen. Wanneer je begint met het programma dan dien je wel een goed wachtwoord hiervoor te gebruiken;-)

Er zijn meer programma’s voor het bijhouden van wachtwoorden en andere login gegevens. Onze voorkeur heeft mSecure. Je kan namelijk op een makkelijk manier alle gegevens synchroon houden via de optie Dropbox of via Wifi.

Hieronder een korte uitleg hoe het synchroniseren werkt via Wi-Fi. Het maakt niet uit op welk apparaat je de gegevens bijwerkt. Elke keer wanneer je de gegevens synchroniseert met een ander apparaat worden gegevens bijgewerkt. Wanneer je op de iPhone een wachtwoord aanpast dan kan je de gegevens met je iPad synchroniseren en dan wordt er een wachtwoord aangepast. Voeg je nieuwe gegevens toe dan wordt er een record aangemaakt op de iPad. Wel dien je ervoor te zorgen dat je op regelmatige basis de gegevens synchroniseert, wanneer je gebruik maakt van de Wi-Fi optie.

Hieronder kort de werkwijze:

Je tikt rechtsonder op de [i] je ziet vervolgens het scherm dat boven staat afgebeeld verschijnen. Vervolgens kies je de optie Wi-Fi.

Om het synchroniseren te laten werken dien je beide apparaten in hetzelfde netwerk te hebben. In ons voorbeeld gaan we de gegevens synchroniseren met de Macbook. Daar moet je de app mSecure ook opstarten en vervolgens inloggen. Wanneer je dit doet zie je dat je de gegevens kan synchroniseren.

Wanneer alles is goed gegaan krijg je onderstaand scherm te zien. Deze geeft aan hoeveel records zijn aangepast en hoeveel er zijn toegevoegd.

mSecure is niet goedkoop maar is wel erg goed en overzichtelijk. Ook komen er met regelmaat updates uit.

mSecure Password Manager 4.5 – downloaden voor de iPad  € 10,99
mSecure – downloaden voor de Mac  € 21,99


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs