Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iOS 6 Dossier: Hoe werkt Facebook nu?

Door: Ruud Timmermans op 28/06/12 in iOS 6

In iOS 5 is het mega populaire Twitter geïntegreerd en met de aankomende iOS 6 is het de beurt aan Facebook. Wat kunnen we verwachten? Hoe gaat het in zijn werk? Wat winnen we er nu mee? Kortom veel vragen die we hieronder proberen te beantwoorden. Facebook is voor velen niet meer weg te denken binnen het social media geweld om ons heen. Er zijn ondertussen vele manieren om je vrienden, kennissen en of familie op de hoogte te houden van jouw persoonlijke ontwikkelingen en gedoe dat je zoal bezig houdt.

Waar zit Facebook?


Wanneer je Twitter gebruikt op je iPhone of iPad met iOS 5 dan is het je misschien nog bij gebleven dat je de gebruikersnaam één keer hebt moeten ingeven. Op deze manier geef je één keer toestemming voor het mogen gebruiken van je account gegevens. Zoals al gezegd zit de ondersteuning van Twitter en Facebook in iOS dus dat betekent dat je hiervoor moet inloggen op je account. Het gaat hier om éénmalig inloggen (single sign-on).

Waar kan je het straks gebruiken?


Wanneer je een leuke foto hebt gemaakt kan je deze meteen delen via Facebook. Je tikt op het icoontje om te delen en dan krijg je een scherm te zien met allemaal opties hoe deze foto te delen. De Fotostream hebben we al in een ander artikel uitgelegd, nu kiezen we voor de Facebook optie.

Op de iPad ziet er vrijwel hetzelfde eruit, je hebt alleen wat meer ruimte.

Je kan er ook nog een locatie toevoegen. Wanneer je in Londen bent en je hebt een mooie foto van een Levend standbeeld gemaakt in het Covent Garden dan kan je deze op Facebook plaatsen met een locatie erbij. Op deze manier zien de mensen die je volgen op Facebook dat je aan het genieten bent in Londen;-). Uiteraard dien je wel internet te hebben en in ons voorbeeld kan je meteen even de AppleStore binnen lopen en gebruik maken van het gratis internet;-)

Is er verschil met Twitter en Facebook?


Er is een klein verschil met Twitter t.o.v. Facebook. Je kan namelijk meerdere Twitter accounts toevoegen. Voor Facebook kan je maar één account toevoegen. Voor op de iPhone zal dit geen probleem geven maar voor de iPad kan dit wel lastig zijn. Zoals gezegd is er geen verschil met de iPhone en iPad. Maar het gebruik ervan kan wel verschillen. De iPad wordt nog wel eens gedeeld binnen de familie. Zeker wanneer er meerdere kinderen zijn.

Via Berichtencentrum content op Facebook zetten


Wanneer je naar het berichtencentrum gaat op je iOS device dan kan je van daaruit een bericht plaatsen op Facebook. Je kan niet alleen een bericht plaatsen op Facebook maar ook op Twitter. Wanneer je een bericht plaatst op je Facebook tijdlijn kan je meteen je vrienden taggen en ook een locatie meesturen.

Dus nu kan je nog makkelijker een bericht plaatsen op een hele snelle manier. Ook het inloggen wordt op deze manier omzeild en dat maakt het ook allemaal wat sneller. Het wordt dan wel weer oppassen met wie je de iPad deelt want voor diegene wordt het dan ook erg makkelijk om iets te plaatsen.

Contacten van Facebook bijwerken


Op Facebook heb je misschien al aardig wat contacten verzameld. Je kan deze vinden via [instellingen] -> [Facebook] daar kan je kiezen om de Contacten bij te werken.

Facebook gebruikt e-mailadressen en telefoonnummers van uw contactpersonen om gebruikersnamen en foto’s van Facebook toe te voegen aan uw adreskaarten.

Kort gezegd worden al je gegevens van je vrienden op Facebook gekoppeld aan je contacten. Druk je op het Facebook profiel van de contact persoon dan wordt de Facebook app gestart of je wordt doorgestuurd naar de mobiele website van Facebook.

Facebook evenementen en verjaardagen


Op Facebook kan je veel informatie zetten. Ook het plannen van evenementen en het bijhouden van verjaardagen van vrienden is een mooie optie. Nu kan je deze ook delen via iOS. Wanneer je de agenda app opent op je iOS Device dan worden al deze gegevens daar ook bij gezet.

Wordt je voor een evenement uitgenodigd dan komen deze ook in je agenda app te staan, ook wanneer je deze nog niet hebt geaccepteerd. Het verschil zie je wel, wanneer je een evenement nog niet hebt geaccepteerd dan staat deze in een licht grijze balk

De integratie van Facebook zit een stuk dieper dan bij Twitter. Nu is dat natuurlijk ook logisch want Facebook is op zich al een platform waar veel mensen hun ei op kwijt kunnen. Voor iOS gebruikers wordt het dubbel zo makkelijk om je iDevice te gebruiken in samenwerking met Facebook.


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs