Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Apple heeft patent op vochtdetectors!

Door: Ruud Timmermans op 6/07/12 in Apple, Nieuws

Wanneer je een probleem hebt met je iPhone dan is dit over het algemeen goed op te lossen. Wanneer de iPhone met vocht in aanraking is gekomen dan weet je gewoon dat dit niet onder garantie valt. Nu is er met dat ook wel een grijs gebied aan te geven. Een iPhone is een mobiele telefoon en die gebruik je mobiel en dus ook buiten. Het kan toch niet zo zijn dat je hierdoor wordt afgerekend wordt op eventuele kosten bij een reparatie.

Apple maakt gebruik van vocht klikkers. Dit is een techniek die in een iPhone zit waarbij de reparateur kan zien of het toestel met vocht in aanraking is geweest. De laatste patenten wijzen erop dat Apple in de Retina Macbook Pro er zelfs 10 van deze verklikkers gaat inbouwen om te kijken of er vocht in het spel is geweest.

Zelf vinden we dit soort praktijken wel nodig maar het lijkt erop dat hier met regelmaat misbruik wordt gemaakt. Wanneer je wat meer transpireert bijvoorbeeld kan het al snel zijn dat je niets vergoedt krijgt en jij dus de kosten mag betalen van een reparatie. Wat nog erger is dat de reparatie kosten vaak helemaal niet in verhouding staan tot het aangekochte product.

We hebben het internet een beetje afgespeurd op dit item en komen erachter dat je kansen vrijwel nihil zijn om dergelijke problemen aan te vechten.Toch hopen we dan maar dat de vocht indicators goed werken en deze een werkelijk beeld geven.


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs