Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iOS 6 Dossier: Niet storen functie zorgt voor stilte

Door: Ruud Timmermans op 8/07/12 in Apple4Ever

iOS6 krijgt een flink aantal verbeteringen en nieuwe functies. Een aantal functies hebben we al uitgebreid beschreven namelijk Safari en Tabs in iCloud, gedeelde Fotostreams, Facebook in iOS 6 en AppStore make-over. Wanneer je alles wilt bekijken over iOS 6 klik dan hier.

Wanneer je in een vergadering zit wil je niet gestoord worden. Wanneer je de iPhone op trillen zet dan heb je het geluid al opgelost. Het notificatie center gaat gewoon door met het sturen van berichten. Veel gebruikers zetten de iPhone in vliegtuig modus en hebben het op deze manier opgelost. Het nadeel is wel dat je volledig bent afgesloten. Hele belangrijke berichten komen dan ook niet meer binnen. De [Niet storen] functie gaat het allemaal wat makkelijker maken. Hieronder laten we je zien hoe.

Jij wel maar de rest niet


De functie [Niet storen] vind je terug bij de instellingen. Deze kan je aan vinken op het moment dat je niet gestoord wilt worden. Het kan natuurlijk zo zijn dat er wel bijzondere omstandigheden zijn. Stel je verwacht een kind of je wilt bereikbaar blijven voor de mensen in je bedrijf. Hier zijn tal van redenen te bedenken. Het [Niet storen] kan je voor een aparte groep mensen uitzetten door ze in de favorieten te plaatsen. Wanneer één van deze personen jou probeert te bereiken dan gaat de telefoon gewoon over.

Deze nieuwe functie vind je terug bij de instellingen. Voor veel gebruikers zal dit een welkome oplossing zijn. Wanneer je niet gestoord wilt worden hoef je alleen de functie [Niet storen] aan te vinken. Op deze manier hoef je andere zaken niet in te stellen zoals notificaties, Wifi en andere dingen. Hoe stel je in dat vrienden of bepaalde personen je wel mogen bereiken? Dit gaat in principe vrij gemakkelijk zoals alles op een iOS device.

Je gaat naar  [Instellingen] –> [Berichtgeving] –> [Niet storen] –> [Sta oproepen toe van]

Je hebt de mogelijkheid om de oproepen van iedereen toe te staan, die van niemand of alleen je favorieten. Je kan ook een groep contacten selecteren. Het is helaas niet mogelijk meerdere groepen te selecteren. Wanneer je een contact bewerkt kan je deze aan je favorieten toevoegen. Wanneer je dit doet dan kan je de optie hier op favorieten zetten. Van alle personen die je als favoriet hebt aangegeven worden de binnenkomende oproepen toegestaan. Welke groep je hier ook selecteert alle andere notificaties van zowel je mail als what’s up, Draw Something, Facebook, Twitter en alle andere programma’s die berichten geven worden geblokkeerd.

Niet storen kan je inplannen


Wanneer je op een vaste tijd werkt of vergaderd dan kan je de [Niet storen] functie ook inplannen. Stel je gaat vanavond naar de bioscoop dan kan je dit van te voren alvast inplannen. Nu maken steeds meer bioscopen al meer gebruik van zogeheten mobiele blockers maar het is beter dit zelf te regelen. Wanneer je in de film zit kan ik me ook voorstellen dat je niet gestoord wilt worden.

Het inplannen van deze functie kan op een hele makkelijke manier. Je gaat naar [Instellingen] –> [Berichtgeving] en tikt op de optie [Niet storen]. Nu kan je een tijd instellen, zie de afbeelding hieronder.

Wanneer je de functie wilt gebruiken in de nacht wanneer je slaapt dan hoef je niet meer te denken om de telefoon uit te zetten. Wanneer de functie is ingeschakeld dan zie je een half maantje verschijnen in de bovenbalk links naast de tijd.

Herhaalde oproep is misschien een noodgeval?


Er is nog een extra functie die je kan instellen en dat is namelijk [Herhaalde oproepen]. Wanneer je de functie activeert dan wordt een tweede oproep van dezelfde persoon binnen 3 minuten niet stil gehouden. Het kan namelijk gaan om een probleem waarbij de persoon je echt wilt spreken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je hier geen boodschap aan hebt. Op deze manier kan je de functie ook gewoon uitzetten. Ook al belt een persoon dan 4 keer binnen een minuut dan nog gaat de telefoon niet over.

Heeft de functie invloed op andere onderdelen / instellingen


Wanneer je de iPhone als wekker gebruikt en je gebruikt voor de nacht de [Niet storen] functie dan heeft dit geen invloed op elkaar. De wekker gaat gewoon af met geluid en trilfunctie, ook wanneer je de [Niet storen] functie hebt geselecteerd.

Gebruik je de iPhone als nooddienst of als hulpverlener dan kan ik me voorstellen dat je de gesprekken van iedereen wilt kunnen ontvangen. Het probleem zit hem in de social media zoals Twitter en Facebook. Nu kan je de [Niet storen] functie gewoon gebruiken. Je staat de oproepen toe van iedereen. Op deze manier worden alle binnenkomende gesprekken gewoon geaccepteerd maar al het overige social media geweld wordt geblokkeerd.

Een ander probleem zou de e-mail kunnen zijn. Ook hier gaat er niets mis. Je e-mail komt gewoon binnen ook al gebruik je de [Niet storen] functie. Er komt alleen geen bericht of melding binnen met geluid. Je kan op een later tijdstip zonder problemen de mail bekijken. Dit geldt overigens voor alle media die binnenkomt gedurende de nacht. Je kan in de ochtend met een bak koffie alle notificaties bekijken die de afgelopen nacht zijn binnengekomen.

Wij zien de nieuwe functie als een welkome oplossing!

Er zijn nog veel meer nieuwe functies toegevoegd in iOS 6, een opsomming kan je hier vinden.


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs