Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

MS Office bestanden maken en bewerken met CloudOn

Door: Ruud Timmermans op 16/07/12 in App's, Review

Dat Microsoft aan het einde van het jaar met een Office variant komt voor de iPad is al wel zeker. Tot die tijd kan je ook gebruik maken van CloudOn. Met deze handige iPad App kan je Microsoft Office bestanden laden, maken en ook bewerken. De bekende menu balken verschijnen op je iPad die je makkelijk kan bedienen met je vingers.

App-activiteit:


CloudOn is al een tijdje verkrijgbaar in de App Store. Voor deze App hoef je niets te betalen. Er zijn inmiddels al meerdere updates geweest. 9 juli is de laatste update geweest. Bestanden met een wachtwoord kunnen nu geopend worden en ook zijn er wat tweaks gedaan aan het programma. We kunnen hieruit opmaken dat de App wordt verbetert.

Grafisch:


Wanneer we kijken naar CloudOn dan ziet het er goed en verzorgd uit. Wanneer je in het Office scherm bent met de bekende werkblak erboven dan is dit minder fraai. Dit zal komen door de grote van het scherm.

CloudOn grafisch gezien.

Werkbalk en drop-down menu ziet er minder strak uit.

Dat de werkbalk er grafisch minder uitziet wil niet zeggen dat het niet werkt. Je kan alles goed lezen en ook goed vinden. Er is een logische opbouw dat je gewend bent met MS Office zelf. De knoppen zijn allemaal net groot genoeg zodat je deze met je vingers goed kan intikken. Wanneer je met een stylus werkt dan is dat nog makkelijker, het typen doe je dan weer niet met een stylus.

Werking:


Wanneer je de eerste schermen hebt doorlopen is het vrij gemakkelijk om een begin te maken. Wij gebruiken in ons voorbeeld Dropbox als online opslag. Ook Google Drive en Box worden ondersteund. Wanneer je de login hebt ingegeven van de cloud dienst dan wordt er meteen ingelogd en zie je de bestandsstructuur. Hier zie je wat er allemaal in de root staat van je Dropbox, GDrive of Box account.

Wil je een Word document aanmaken dan kan je tikken op het wolkje midden bovenaan het scherm. Je krijgt 3 keuzes namelijk Word, Excel en Powerpoint. In ons voorbeeld maken we een Word document aan. Er volgt een scherm waar je de naam kan aanmaken en in welke map je deze geplaatst wilt hebben. Wanneer je hiermee klaar bent krijg je onderstaande afbeelding te zien.

Het is MS Word maar dan anders. De menu structuur met daaronder de bijbehorende werkbalken zijn makkelijk te bereiken. Zo kan je alles doen. Vette tekst, onderstrepen, lettertype bepalen, tabellen, grafieken etc. Zoals je met MS Office gewend bent kan je dat nu ook op je iPad doen.

Conclusie:


CloudOn is gratis en je kan hiermee MS Office bestanden aanmaken, bestaande bestanden bewerken en bekijken op je iPad. Je kan zelfs een Powerpoint presentatie geven. Ondanks nog wat kleine bugs die gebruikers ondervinden werkt de App perfect. Zelf heb ik een stuk tekst doorlopen en vele opmerkingen geplaatst. Dit is in veel programma’s niet mogelijk. Voor de MS Office liefhebber is dit een echte aanrader!


CloudOn (Doc Editor compatible with Microsoft Word documents) (AppStore Link) CloudOn (Doc Editor compatible with Microsoft Word documents)
Developer: CloudOn, Inc.

Rated: 4+2.5
Price: Free download link


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs