Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Creëer met Automator iPad wallpapers

Door: Ruud Timmermans op 17/07/12 in iTutorial, OS X

Wanneer je een mooie wallpaper hebt voor de Mac op een grootte van 2560×1600 dan wil je deze wel op je iPad. Nu kan je deze met iPhoto verkleinen tot een iPad wallpaper. Het is ook mogelijk dit te doen door gebruik te maken van Automator. Wij hebben een wallpaper op een resolutie van 2560×1600 en de titel eindigt op -Mac.jpg of -Mac.png.

In het voorbeeld die we hier geven is een bepaalde basis belangrijk. Er zijn meer mogelijkheden natuurlijk. Wanneer je de basis ziet dan kan je hier zelf de variaties op aanpassen.

Voer de volgende stappen uit om tot een juist Automator script te komen:

 1. Als eerste openen we het programma [Automator] via [Programma’s];
 2. Er volgt een pop-up scherm met de vraag wat voor type document je gaat maken. In ons voorbeeld wordt het een voorziening. Deze kan je oproepen d.m.v. de rechtermuis knop wanneer je op het bestand staat. Onderstaande afbeelding laat de verschillende keuzes zien.
 3. Nu gaan we de verschillende taken toevoegen om tot de taak te komen. Aan de linkerkant selecteren we de optie [Bestanden en mappen] er volgt een lijst met opties. Eerst gaan we de file die we willen aanpassen dupliceren. Kies in de lijst met opties [Dupliceer Finder – onderdelen] en sleep deze naar rechts.

  Eerste onderdeel is Dupliceer Finder-onderdelen

 4. Nu gaan we het bestand dat we net hebben gedupliceerd bijsneden. De iPad derde generatie heeft een resolutie van 2048×2048. De wallpaper is maximaal 1600 px hoog. Wanneer je de iPad in landscape mode gebruikt dan kan je volstaan met een resolutie van 2048 x 1536 px.  Aan de linkerkant selecteren we de optie [Foto’s] in de lijst die daarnaast verschijnt kiezen we de optie [Snij afbeeldingen bij] en sleep deze naar rechts. De afbeelding hieronder geeft aan hoe dit eruit ziet.

  Snij afbeeldingen bij

 5. Omdat de file gedupliceerd wordt krijgt deze een specifieke naam. Mac.jpg veranderd in Mac kopie.jpg. Wij gaan de tekst vervangen voor newiPad. Wanneer je helemaal links klikt op [Meest gebruikt] dan zie je in de lijst de volgende optie staan [Wijzig naam Finder-onderdelen]. Deze slepen we ook naar de rechterkant. Stel de opties zo in zoals je deze ziet staan op onderstaande afbeelding. Vervang de tekst van -Mac kopie naar -newiPad.
 6. Wanneer je de opties allemaal hebt toegevoegd kan je de voorziening opslaan. Geef de volgende naam voor de voorziening [Verklein-newiPad].
 7. Nu we dit gedaan hebben kunnen we een test uitvoeren. Download hiervoor de volgende wallpaper digital_waves-Mac.jpg.
 8. Klik met de rechtermuis knop op de wallpaper en sla deze op en geef het bestand de volgende bestandsnaam: digital_waves-Mac.jpg
 9. Open een Finder venster en navigeer naar de opgeslagen wallpaper. Klik met je rechtermuis knop op de wallpaper en scroll naar beneden naar de optie [Voorzieningen] en selecteer daar de voorziening [Verklein-newiPad].
 10. Wanneer alles goed is gegaan dan Automator zijn werk doen en verschijnt er een file met als naam digital_waves-newiPad.jpg.

Wanneer je kijkt naar de instellingen van het Automator script zijn er natuurlijk nog tal van mogelijkheden. Mocht het nu niet lukken dan kan je het script ook nog hier downloaden.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs