Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Bekijk en/of installeer lettertypes op je Mac

Door: Ruud Timmermans op 29/07/12 in iTutorial, OS X

Op je Mac zijn standaard heel veel lettertypen geïnstalleerd. Hoe kan je deze nu bekijken en hoe kan je er nieuwe lettertypen aan toevoegen?

Lettertypen bekijken met Lettertypecatalogus


Wanneer je een overzicht wil zien van al je geïnstalleerde lettertypen dan kan je gebruik maken van een zeer handige app genaamd “Lettertypecatalogus”. Wanneer je in Spotlight Fontbook invult dan kom je hier ook terecht.

Je krijgt met het programma een zeer overzichtelijk beeld van al je lettertypen die aanwezig zijn op je Mac. Ook zie je een voorbeeld van elk lettertype aan de rechterkant. Helemaal aan de linkerkant zie je namen staan zoals [Klassiek], [Modern] en nog meer. Dit is een verzameling van lettertype die hieraan voldoen. Je kan ook zelf een indeling maken met je favoriete lettertypen. Wij hebben de map [Apple 4 Ever] aangemaakt. Wanneer je dan een lettertype hebt die je daarin wilt plaatsen kan je deze er naar toe schuiven. Lettertype [Myriad Pro] en [Myriad Web Pro] hebben we uit de lijst met alle lettertypen als favoriet in de map [Apple 4 Ever] geplaatst. Zie onderstaande afbeelding.

Lettertype installeren


Om een nieuw lettertype te installeren dien je deze wel eerst op te zoeken via het wereld wijde web. Zo zijn er best veel websites te vinden waar je goede en mooie lettertypen kan dowloaden. Hieronder een drietal voorbeelden waar je deze kan downloaden.

Wanneer je een lettertype wilt installeren dan kan dit op een zeer makkelijke manier. Je download je favoriete lettertype, dit is meestal een bestand met de extensie .ttf, deze werkt namelijk op je Mac. Je klikt op het plus teken onderaan in het scherm.

Er verschijnt een Finder scherm. Ga naar de map waar je het lettertype hebt opgeslagen en klik op [Open].

Wanneer je dit doet volgt er een controle en wordt er gevraagd of je het lettertype wilt installeren.

Er volgt onder in het scherm een uitroep teken waar je altijd op dient te letten. Ook hier wordt een waarschuwing gegeven. Wanneer je akkoord gaat kan je klikken op de knop [Installeer geselecteerde lettertypen].

Vervolgens wordt het lettertype netjes in de map geplaatst die we eerder hebben aangemaakt. Wanneer je nu klikt op [Alle lettertypen] aan de linkerkant bovenaan dan zal ook dit nieuwe letter in de lijst te zien zijn.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs