Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

OS X Mountain Lion “verborgen” mogelijkheden, heb je ze al ontdekt?

Door: Ruud Timmermans op 29/07/12 in Mountain Lion, Tips & Trics

Wanneer je ook bent ge-upgrade naar OS X Mountain Lion dan zijn er een aantal functies die je meteen opvallen zoals Gamecenter, Berichtencentrum en AirPlay. Nu zijn er ook heel veel functies die je niet meteen zijn opgevallen. Dit kan zijn omdat het niet opvalt maar het kan ook zijn dat je het niet ziet. Één van die functies is bijvoorbeeld AirPlay.

AirPlay en notificaties


Wanneer je gebruik maakt van AirPlay en je ziet dan steeds die berichten op je externe scherm verschijnen dan is dat natuurlijk niet prettig. Wanneer je een presentatie bekijkt en je ziet steeds die meldingen van e-mails binnenkomen zoals ik dat laatst zag op een Windows machine dan is dat ook niet fijn. Het wordt nog minder fijn wanneer je de Apple TV hebt aangesloten op een Beamer.

Tijdelijk wordt het berichten centrum uitgeschakeld wanneer je gebruik maakt van AirPlay. Wanneer je dan op je externe scherm werkt komen er geen berichten notificaties. Hier hoef je niets voor in te stellen. Ook dit is prettig.

Direct bestandsnaam aanpassen in header


Wanneer je een bestand in voorvertoning hebt staan en je wil daar de naam van aanpassen dan kan je dat direct doen in de Header. Wanneer je met de muis over de naam van het bestand gaat dan volgt er aan de rechterkant een pijltje. Wanneer je daarop klikt krijg je een pull down menu te zien waar je nog meer mogelijkheden ziet. In dat rijtje staat ook [Wijzig naam…] maar ook [Verplaats naar…] en nog meer opties zoals je ziet in de afbeelding hieronder.

Wanneer je nu klikt op [Wijzig naam…] kan je deze dus meteen aanpassen.

Op zich is dit nu een zeer handige tool. Makkelijk en snel;-)


Nu zijn er vast nog veel meer functies erbij gekomen. Laat ons weten welke features je hebt ontdekt en laat dit achter in een vorm van een reactie. Zo kunnen we er allemaal weer van leren.

Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs