Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iOS 6 Dossier: Gedeelde Fotostreams en reacties van anderen

Door: Ruud Timmermans op 22/09/12 in iOS 6

In iOS 6 heb je straks de mogelijkheid om foto’s te delen via een aparte Fotostream in iCloud. Het wordt dus mogelijk een apart album (Fotostream) aan te maken en deze te delen met vrienden en familie. Wanneer je een foto plaatst in deze aparte Fotostream dan wordt deze afbeelding gepusht naar andere leden van deze Fotostream. Het wordt  nog mooier want de leden kunnen ook een reactie achterlaten op deze foto of afbeelding. Diegene die toegang hebben tot deze aparte Fotostream kunnen ook zelf foto’s toevoegen en op deze manier krijg je een gedeelde fotoalbum.

Wat is Fotostream?


In iOS 5 is de Fotostream geïntroduceerd . Wanneer je een iCloud hebt geactiveerd en de Fotostream hebt aangezet dan wordt elke foto die je maakt of opslaat meteen gepusht naar de servers van Apple. Je kan tot 1000 foto’s in de Fotostream plaatsen. Wanneer je over de 1000 foto’s komt dan zullen de eerste foto’s in de Fotostream verwijderd worden.

Later zijn er extra functies bijgekomen zoals het verwijderen van foto’s uit de Fotostream.

Hoe gaat het straks werken?


Wanneer je een foto op je iPhone hebt staan dan kan je deze straks delen in een aparte Fotostream. Om deze foto te kunnen delen vind je een deel-knop aan de linkerkant onderin in het scherm. Je krijgt in het scherm de mogelijkheid de Fotostream een naam te geven. Ook kan je aanvinken of je deze aparte Fotostream openbaar wil maken via een website.

Diegene waarmee je de Fotostream deelt ziet de Fotostream in het tabblad van de Fotostreams erbij komen. Het mooie is dat hij of zij nu ook reacties kan geven en ook zelf foto’s kan toevoegen. Op deze manier zie je ook de foto’s weer van je vrienden en familie.

Hieronder hebben we ook 2 screenshots geplaatst van de iPad. Het eerste scherm hieronder geeft de optie met wie je de Fotostream wil delen en hoe je deze gaat noemen. Ook kan je aangeven of deze openbaar mag worden. Op deze manier kan iedereen deze Fotostream zien.

Wanneer je op het tabblad Fotosstream tikt krijg je een aantal mappen (Fotostreams te zien) die je hebt aangemaakt of die andere kennissen en of familie heeft aangemaakt. We vinden dit zelf een super aanvulling!

Voorbeelden:

Wanneer je op vakantie bent en je zet dan foto’s in bijvoorbeeld de map Ierland 2012 (aparte Fotostream) dan is het wel erg leuk dat familieleden meteen kunnen meegenieten van je vakantie.

Een andere mooie gebeurtenis is natuurlijk een trouwfeest of een geboorte. Zo zijn vele leuke voorbeelden te noemen.

Fotostream op iCloud.com


Wanneer je bij de instellingen hebt aangegeven dat de Fotostream openbaar mag zijn dan kan je deze via een webbrowser bekijken op icloud.com. Er wordt namelijk een aparte pagina aangemaakt waar iedereen de foto’s kan bekijken die in deze aparte Fotostream worden geplaatst. De foto’s staan in een logische volgorde van binnenkomst gerangschikt. Zo kan je foto’s bekijken die op een bepaalde dag zijn geplaatst.

Reacties en vind ik leuk


Wanneer je de foto’s deelt met andere gebruikers dan kunnen ze een reactie plaatsen bij de foto of ook gewoon aangeven dat ze de foto leuk vinden. Je krijgt een melding wanneer iemand een like geeft of een reactie plaatst. Hieronder een screenshot van de iPad met een reactie en een like.

Wanneer je een Fotostream met meerdere bekenden deelt dan kan je nog eens leuke resultaten mee krijgen. Ook je contact is dan toch nog wat directer dan via Facebook.


Sorry!

The comments are closed.

De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs