Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

HD beeld, HD geluid met Teufel audio

Door: Ruud Timmermans op 26/09/12 in Accessoires, Advertorial

Bij goed beeld hoort goed geluid, zo staat er in de meeste huiskamers naast een HD-tv ook een setje hifi luidsprekers. Deze sets variëren nogal in prijs van enkele honderden euro’s tot tienduizenden. Welk budget je ook tot je beschikking hebt waarschijnlijk zal de aankoop een weloverwogen keuze zijn geweest. Het is dan ook vreemd dat de meeste mensen achter hun iMac of Macbook genoegen neemt met 3de rangs speakers of nog erger, de ingebouwde speakers. Dat is vooral vreemd omdat veel mensen op hun Mac juist luisteren naar muziek of kijken naar video in HD kwaliteit.

De laatste jaren was er maar weinig aanbod van high-end speakers die speciaal voor de computermarkt  zijn ontwikkeld. Alleen wanneer je een boven modaal budget meebracht kon je nog een leuke set scoren. Dat je voor computer speakers van zeer hoge kwaliteit niet perse veel geld mee hoeft te nemen bewijst het Duitse Teufel. De Duitsers kiezen bij de ontwikkeling van de productseries voor kwaliteit. Dit wordt beloond, dat komt bijvoorbeeld tot uiting door het feit dat ze het merk zijn met de meeste THX-certified producten, een beetje nerd kent dit keurmerk wel. Voor degene die het niet kennen, ene George Lucas wilde in de jaren 80 dat zijn filmreeks Star Wars, in de bioscoop net zo goed klonk als in zijn studio. Hiervoor richtte hij het THX keurmerk op. Dit keurmerk werd later ook de hoogste standaard  voor home theater systemen.  Je kunt dus stellen dat wanneer je een audio systeem hebt dat THX-certifed is, het geluid wel prima zal zijn.

De Mac gebruiker die een beetje gebruik maakt van de multimediamogelijkheden van een MacBook of iMac zal een goed stel computer speakers zien als een must have, het liefst THX-certified. Want zeg nou zelf bij een beetje Retina-display hoort toch minstens geluid dat bij het beeld past. Ben je dus opzoek naar kwaliteitsgeluid, zoek dan verder dan de gemiddelde hardware boer en kies voor kwaliteit.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs