Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iOS-toestellen volwaardige opnameapparatuur door nieuwe accessoire

Door: Ruud Timmermans op 18/01/13 in Accessoires, iPhone, Nieuws

Het Australische audiobedrijf Røde heeft aangekondigd een speciale microfoon voor iOS-apparaten te lanceren, de Røde iXY voor iPhone en iPad. Met deze microfoon, die een zeer hoge geluidskwaliteit biedt (96 kHz/24 bit), moet het een fluitje van een cent zijn om met je iPhone, iPad of iPod Touch geweldige geluidsopnames te maken.

De microfoon is niet alleen bedoeld om binnenshuis goede opnames te maken, maar ook buiten de deur. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om live concerten, interviews, vergaderingen en lezingen op te nemen en ook als je zelf zingt, piano of gitaar speelt, is de microfoon heel geschikt. De iXY voor iOS wordt geleverd met een windscherm voor optimale opname buiten. Hij bestaat uit een hartvormig 30-pinsopzetstuk dat is opgebouwd uit twee microfoons die in een hoek van 90 graden in elkaars richting wijzen. Hierdoor zorgt het volgens Røde voor ‘meeslepende en levensechte stereopnames met ongelofelijk veel detail’. Door de hoge resolutie is de iXY voor iOS op dit moment de enige in zijn soort.

Met de bijbehorende Røde Rec app kunnen de opnames bewerkt worden. De app bevat verschillende egalisatie-effecten. Je kunt bijvoorbeeld de inputlevels aanpassen voor rustige of juist hele drukke omgevingen. Met de highpass- en lowpassfilters kunnen geluiden met heel hoge of heel lage frequentie ook weg gefilterd worden, zo kun je bijvoorbeeld het geluid van een airconditioner of ander lage zoemende geluiden verwijderen. Ook kun je al je opnames onder meer delen via SoundCloud, Dropbox en e-mail. De app is met € 5,49 niet heel goedkoop, maar dan heb je wel wat. Røde heeft voor de ontwikkeling van de app een aantal extra developer vacatures uitgezet om hem zo optimaal mogelijk te maken. Voor wie geen zin heeft ervoor te betalen, is er ook een gratis eenvoudigere variant.

Peter Freedman, oprichter en directeur van Røde, is trots en noemt de microfoon een van de mooiste producten sinds de oprichting van het bedrijf. Volgens hem is een van Rødes speerpunten om goede audioapparatuur voor een breed publiek beschikbaar te maken. De prijs van het apparaatje is 199 dollar.

[appext 528642521]


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs