Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

128GB iPad Retina (4de generatie)….het zijn allemaal specificaties!

Door: Ruud Timmermans op 2/02/13 in Apple, Apple4Ever, Nieuws

Apple is de weg een beetje kwijt aan het raken. Apple was innovatief en komt met producten die je helpen met allerlei leuke dingen doen. Waar het vooral om gaat is het werken en hoe gebruiken we de apparaten in ons dagelijks leven. Zelf ben ik een enthousiaste Apple gebruiker en geniet ik nog steeds van de eenvoud van de producten. Er is niets zo handig dan een iPhone of een iPad. Wanneer je groot verbruiker bent van Apple producten dan kan je alleen maar zeggen dat vrijwel alles perfect werkt.

Toch wil ik hier een kritische noot met U delen als bezoeker. Apple is de laatste tijd erg bezig met specificaties maar innoveert niet. Het is knap dat je een iPhone 5 kan bouwen die meer kan, sneller is, lichter en dunner is dan een iPhone 4S maar uiteindelijk zijn dit maar specificaties. Ook de iPad mini is een afgeleide van de iPad. Ik weet bijna zeker dat wanneer Steve Jobs nog had geleefd er geen iPad mini was gekomen. Ik weet ook bijna voor 100% zeker dat de App “kaarten” waarover zoveel te doen is geweest nooit was gelanceerd in de vorm zoals deze nu gelanceerd is. Dat het roer om is gegaan moge nu dan wel duidelijk zijn.

Het lijkt nu enkel te gaan om specificaties. De iMac is dunner geworden, MacBook Pro is dunner geworden en ook lichter etc…Dit zie je nu bijna bij alle Apple producten gebeuren. Enige echte “nieuwe” innovatie is misschien wel het Retina scherm op de MacBook Pro 13″ en de 15″. Specificaties lijkt nu het toverwoord maar wat kunnen we nu nog wensen? Het is nog steeds zo dat wanneer je een Apple product uitpakt je versteld staat dat dit allemaal past in zo’n kleine behuizing. Wat hier nu gebeurt is misschien niet innovatief zoals we gewend zijn maar dat het allemaal kleiner wordt en toch meer kan is natuurlijk op zich ook al een prestatie te noemen.

De laatste update is dat er nu een iPad Retina (4de generatie iPad) met een flash drive geleverd kan worden van zelfs 128GB. Hebben we dat nodig? Ja en Nee is hierop het antwoord. Wanneer je veel onderweg bent en graag een film op hoge kwaliteit kijkt dan heb je gemiddeld zo’n 3 tot 4 GB ruimte nodig voor een film van 2 uur lengte. Gebruik je de iPad ook voor de familie dan staan daar natuurlijk Apps en ook Games op. Wanneer je dan ook nog muziek en foto’s erop wil zetten dan gaat de ruimte op de iPad wel een keertje op raken. Dus een Die Hard gebruiker zal dit zeker prettig vinden. Voor de gemiddelde gebruiker is dit helemaal niet nodig. Deze groep kan makkelijk met 32GB vooruit kunnen. Persoonlijk vind ik de 16Gb wel te beperkt met de ruimte.

Vreemd is wel dat 128GB nu komt want voor het comprimeren van films komt er een nieuwe standaard. Nu wordt 80% van de video’s die online staan nog gecodeerd via het H.264 codering. Afgelopen 28 januari is het nieuwe H.265 formaat codering goedgekeurd. Het nieuwe systeem kan gaan zorgen voor minder druk op de bestaande netwerken en vooral de mobiele netwerken. Ook voor Apple is dit een welkome oplossing. Films uit de iTunes Store kunnen in grote flink naar beneden gebracht worden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Een film van 4GB zou in de praktijk straks wel eens op 2GB kunnen uitkomen en dat betekent 2 keer zo snel en minder ruimte op je iDevice of Harde schijf waar je iTunes bibliotheek op staat. Wordt de hardware matige chip vervangen voor een H.265 variant dan betekent dit voor Airplay een halvering van bandbreedte. Dit komt goed uit wanneer je op Retina kwaliteit wilt gaan AirPlay(en).

Dus ja het gaat allemaal om specificaties maar er komt straks echt wel weer iets vanuit Apple of een andere speler dat ons doet verbazen;-)


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs