Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Handige wintersport apps voor op de iPhone

Door: Ruud Timmermans op 3/04/13 in App-Promotor, App's, iPhone

Er zijn ontzettend veel wintersport apps beschikbaar voor de iPhone, maar welke zijn nu echt handig? Iedere app beweert tenslotte onmisbaar te zijn op de piste, maar slechts een paar apps voegen echt wat toe aan jouw wintersportvakantie.

Ski Maps

Verdwaald raken tussen toren hoge bergen is nooit leuk. De SkiMaps app is dan ook een echte musthave voor op de piste. Het handige aan deze app is dat de plattegronden ook beschikbaar zijn zonder internetverbinding. Dat voorkomt een hoge telefoonrekening wanneer je geniet van een wintersport in Frankrijk. Van te voren kun je de mappen downloaden die je die dag nodig hebt. Daarna kun jij je internetverbinding uitzetten en genieten van een dagje op de piste. Met de GPS tracker van deze app, kun je ook je vrienden opsporen op de kaart. Elkaar ontmoeten in die ene skihut voor een drankje is dus zo geregeld.

Sneeuwhoogte+

Zonder sneeuw kan er niet geskied worden. Deze handige app vertelt jou precies hoeveel sneeuw er ligt. Na verschillende updates is deze app helemaal verfijnd en verwerkt hij ook de input van gebruikers in de informatie. Je kunt bijvoorbeeld zelf foto’s uploaden van de piste en ook webcam beelden bekijken van wintersportoorden en skipistes. Zo kun je onderweg naar de wintersport in Val Thorens al bekijken hoe de pistes er daar bijliggen.

Ski Tracks

Dit is een van de meest gewaardeerde apps als het om wintersport gaat. Veel skiliefhebbers prijzen deze app om het feit dat hij zuinig met de batterij omgaat. Deze app houdt je skiresultaten bij en daarvoor gebruikt hij een GPS verbinding. Vaak vraagt deze verbinding veel van je batterij, maar deze app is zuinig. Hij geeft zelfs een seintje wanneer je batterij bijna leeg is.

Met de gratis versie kun je 9 uur lang je resultaten opnemen, met de betaalde versie kan dat oneindig. De app houdt precies bij waar je geweest bent en bij de betaalde versie kun jij je resultaten uploaden naar Google Earth. Zo kun je thuis nagenieten van je wintersport vakantie en jouw afdaling van alle kanten bekijken. Je kunt met deze app ook foto’s maken en de muziek van je telefoon luisteren.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs