Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Hay Day is en blijft populair!

Door: Ruud Timmermans op 25/10/13 in Games, Universeel

Wat is Hay Day?

Hay Day is een app op android en mobiele telefoons waarin de speler een boer of landeigenaar is. Door gewassen te planten, oogsten en verkopen kan geld verdient worden en kan hij levelen. Hierna is het mogelijk om dieren te houden en ook andere items te produceren zoals brood en bijvoorbeeld boter.

Duurt het bij jou ook heel erg lang voordat je eindelijk een level hoger wordt? Maar levelen is helemaal niet zo moeilijk, je kunt zelfs 5 of 6 levels per dag omhoog gaan! Het wordt wel steeds moeilijker naar mate het spel vordert.

De beste oplossing om een level up te gaan is door ervaringspunten te verzamelen. Voor de meeste spelers van Hay Day is het verdienen van ervaring punten belangrijker dan het verdienen van geld. Daarom verkopen veel spelers hun spullen voor weinig geld om zo gemakkelijk level up te gaan. Eigenlijk zijn er meerdere manieren om levels te verdienen. Hieronder staan de beste en snelste manieren om experience points of ervaringspunten te verdienen en zo levels omhoog te gaan.

1. Verdien ervaringspunten met je planten, verwerkte goederen, enz.

Als de tijd het toelaat moet je veel tijd doorbrengen bij de oogst en de catering van je boerderij. Elke keer dat je eieren, melk, tarwe, likdoorns, brood of zelfs hamburgers verzameld krijg je niet alleen die items maar ook experience points. Een stuk varkensvlees levert je 5 punten op, een ei 2, en een brood 3, enzovoort.

hayday-10

2. Krijg punten door het voltooien van bestellingen

Bekijk elke bestelling op het billboard, dat voor je boerderij staat. Probeer de benodigde items te produceren en stuur je vrachtwagen op pad. De vrachtwagen ruilt de goederen om voor geld en ervaringspunten. Het is belangrijk om te kijken of opdrachten en bestellingen binnen korte tijd haalbaar zijn. Als dit niet het geval is moet je ze weigeren, wacht vervolgens 15 tot 20 minuten en er verschijnen nieuwe bestellingen.

hayday-04

3. Verdien experience points door klanten te helpen

Elke boerderij heeft 4 frequente bezoekers, waarvan één Greg heet. Het werkt eigenlijk hetzelfde als bij de bestellingen via de vrachtwagen. De klant wil een aantal spullen kopen, als jij ervoor zorgt dat je ze kan leveren dan krijg je in ruil daarvoor geld en punten. Het maximaal aantal sterren wat je van één klant per keer krijgt is slechts vijf, maar alle beetjes helpen!

hayday-05

4. Verdien ervaringspunten door bootladingen

Zodra je level 23 bereikt hebt en je meer dan 16.000 munten verzameld hebt kun je het dok laten repareren. Als de haven gerepareerd is komt de boot eens in de zoveel tijd om items op te halen. Een bestelling van de boot bestaat vaak uit meerdere items en kost meer moeite. Voordat de boot komt krijg je bericht welke items je nodig zult hebben. Je zou je dus voor kunnen bereiden op de komst van de boot bestellingen.

hayday-06

5. Krijg punten door opdrachten / prestaties te voltooien

Tik op het huis en kijk in het menu dat tevoorschijn komt welke prestaties je moet leveren om opdrachten te voltooien. Hiervoor wordt je beloond met diamanten, ervaringspunten en/of geld. Wanneer een beloning klaar staat zul je 3 gekleurde linten op het huis zien.

hayday-07

6. Bouw twee boerderijen op Hay Day

Het is onmogelijk om meer dan één boerderij op Hay Day te bouwen op één iPad, zelfs als je meerdere Apple accounts gebruikt. Maar als je toevallen een iPad en een iPhone in huis hebt kun je twee boerderijen bouwen. Door op de ene boerderij producten te verbouwen en produceren en deze aan de andere boerderij goedkoop te verkopen zal de andere boerderij sneller level up kunnen gaan!

hayday-08

Huisdieren

Hoe koop je huisdieren op Hay Day?

Naarmate je een steeds hoger level wordt zul je huisdieren kunnen kopen. Katten en honden kun je echter niet kopen met de gewone munten, maar met speciale bonnen (vouchers). Een voucher is een zeldzame beloning in Hay Day.

hayday-09

Waar komen vouchers vandaan?

Er zijn vier soorten vouchers: groen, blauw, paars en goud. Je zou ze kunnen krijgen tijdens het voltooien van bestellingen voor de boot, vrachtwagen of klanten, in een schatkist (die je overal kan vinden) of via het Rad van Fortuin.

Hoe voed je honden en katten in Hay Day?

Voordat je een hond of kat kunt kopen moet je eerst een hondenkooi of katten huis kopen. Deze zijn de koop in de winkel net als koeien weiden, varkensstallen, kippenrennen, enzovoort. Om de hond te voeren moet je de bak naast het hondenhok vullen met spek. Om een kat te voeren moet je de bak naast het kattenhok vullen met melk. Je kunt deze kommen altijd vullen, maar de huisdieren eten enkel als ze honger hebben.

Wat heb je aan een huisdier op Hay Day?

Na het eten zal een huisdier rust nemen. Als er dan op tikt, waardoor ze wakker worden, zul je ervaringspunten verdienen. Als je veel huisdieren hebt kun je ook gebruik maken van een fluit, om ze allemaal tegelijk wakker te maken.

hayday-10

Hoeveel huisdieren kun je maximaal houden op Hay Day?

Er zijn in totaal 3 verschillende honden en 3 verschillende soorten katten. Van elk type kun je er twee kopen, als je maar genoeg vouchers / bonnen hebt. Je kunt dus een maximum van 12 huisdieren houden. Huisdieren zijn lief voor elkaar en dus kun je 3 huisdieren in één hok huisvesten. Dus je hebt maar 2 kattenbakken en 2 hondenhokken nodig.

HayDay blijft leuk en doordat er steeds nieuwe content aan toegevoegd wordt blijft het een leuke uitdaging. Wanneer je op level 55 zit dan kan je boerderij er ongeveer zoals op de afbeeldingen hieronder eruit komen te zien.

hayday-02

hayday-03

(Bron: Plazilla.com)


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs