Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

Een geheime snelkoppeling naar Emoji in OS X Mavericks

Door: Ruud Timmermans op 9/11/13 in Mavericks, Tips & Trics

We sturen met z’n allen ontzettend veel berichten. Of dit nu via Twitter of een SMS gaat maakt even niet uit. Wat wel uit maakt is dat het platte tekst is. Ook in een e-mail kom je wel eens een bericht tegen waarvan je op dat moment misschien wel denkt dat dit ook anders geformuleerd had kunnen worden. Soortgelijke berichten zijn plat en missen de emotie. Om een bepaalde emotie te tonen gebruiken we al heel lang Emoji (Emoticons). Dit zijn kleine afbeeldingen die een emotie uitdrukken. Je kan deze in heel veel soorten tegenkomen.

Emoji OS X Mavericks

Wanneer je een Emoji wilt gebruiken in een bepaald bericht of tekst dan kan je d.m.v. een toetscombinatie / snelkoppeling een pop-up oproepen met daarin allemaal Emoji.

De volgende snelkoppeling kan je hiervoor gebruiken: CMD+CTRL+SPACE

Hier kan je een Emoji aanklikken en dan verdwijnt het pop-up scherm weer. Wanneer je nu graag met je toetsenbord werkt kan je ook met behulp van de pijltjes en tab -toetsen door de verschillende Emoji navigeren. Het tabblad waar je op komt is standaard je favorieten blad. De Emoji die je het meest gebruikt komen hier te staan. Hieronder zie je een afbeelding hoe die pop-up scherm eruit ziet.

emoji-01

Wanneer je met je toetsenbord werkt kan je met de tab toets dus naar andere pagina’s gaan. Wanneer je nu weet wat je zoekt dan kan je ook een zoekopdracht ingeven. Wanneer het pop-up scherm actief is typ je een zoekopdracht in. In onderstaande afbeelding zoeken we op een [Horse]. Nu zie je dus Emoji met paarden. Je kan ook zoeken op [Kiss] of [Dog] als je maar in het Engels zoekt. Wanneer je paard intikt vind ie niets.

emoji-04

Wanneer het pop-up scherm open staat en je klikt er met de muis op zonder deze los te laten, kan je het scherm loskoppelen. Op deze manier blijft het scherm in beeld en kan je nog makkelijker je Emoji’s kiezen wanneer je veel aan het typen bent, of deze veel gebruikt. Onderstaande afbeelding geeft een voorbeeld weergave.

emoji-02

Wil je nog meer tekens of een groter scherm dan is dat ook mogelijk. Wanneer je rechtsboven op het icoontje klikt krijgt onderstaand scherm te zien. Aan de linkerkant zie je Emoji staan in de lijst en aan de rechterkant de eigenschappen van die Emoji. Wanneer je nu bepaalde Emoji’s veel gebruikt kan je deze ook aan je favorieten toevoegen. Je ziet aan de linkerkant nog veel meer opties. Je kan er makkelijk doorheen bladeren. Ook veel tekens kan je hier vinden.

emoji-03

We hebben in het voorbeeld de Berichten app gebruikt. Wanneer je goed gekeken hebt zie je aan het einde van de invoer regel een Emoji staan. Nu hoef je dus met de Berichten app niet die snelkoppeling te gebruiken. Maar wil je Emoji elders invoeren zoals bijvoorbeeld bij het maken van een Twitter bericht, dan is het wel makkelijk. Schrijf en geef eens een emotie mee in je bericht. De ontvanger waardeert dit zeer

 • Reactie door Thomas op 27/11/2013

  Leuk artikel, maar hoe roep ik die emoji’s op? Welke sneltoets?

  Da’s belangrijke info, en die mis ik compleet.
  Of lees ik er nu compleet overheen?

 • Reactie door Ruud Timmermans op 27/11/2013

  Beste Thomas, je hebt helemaal gelijk. Heb het belangrijkste vergeten.

  Het artikel heb ik aangepast. De snelkoppeling is CMD+CTRL+SPACE

  Bedankt voor de tip!

 • De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
  Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs