Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iOS7: Ververs apps op de achtergrond

Door: Ruud Timmermans op 10/11/13 in IOS 7, Tips & Trics

Binnen iOS 7 zijn er veel opties waarvan de meeste gebruikers niet weten dat deze erop zitten. Voor veel gebruikers moet het allemaal werken en zijn al die opties niet zo belangrijk. Nu zijn er wel een paar instellingen waarvan het handig is deze te weten. De komende weken komen we met een reeks aan iTutorials waar allerlei opties worden besproken in iOS 7.

Ververs apps op achtergrond

Als eerste gaan we kijken wat bovenstaande kreet nu precies inhoudt. Nieuw in iOS 7 is dat sommige apps zichzelf bijwerken zonder dat je deze hebt openstaan. Neem bijvoorbeeld de app Facebook. Deze wordt tussendoor bijgewerkt en wanneer je deze opent dan zijn de berichten die geplaatst zijn al gedownload. Ook de vrienden app wordt bijgewerkt. Wanneer je deze opent weet je meteen waar je vrienden zijn als je ze hebt toegevoegd natuurlijk. Een nadeel kan wel zijn dat je batterij wat sneller leeg gaat.

Wanneer je bijvoorbeeld je batterij wilt besparen dan kan het handig zijn om bepaalde opties uit te schakelen. Dit kan makkelijk door bepaalde instellingen aan te passen die minder belangrijk zijn. We gaan de optie ververs apps op achtergrond van dichterbij bekijken. We tikken op [Instellingen] en vervolgens tikken we aan de linkerkant op [Algemeen].

verversapps-01

We scrollen aan de rechterkant een stukje naar beneden en tikken op de optie [Ververs apps op achtergrond]. Het volgende scherm hieronder verschijnt.

verversapps-02

 Wil je snel alles uitzetten dan kan je ervoor kiezen om de bovenste optie uit te zetten. Op deze manier wordt alle vorm van communicatie geblokkeerd. Wanneer je dit niet wilt kan je ervoor kiezen een aantal apps afzonderlijk te activeren of deactiveren. We hebben bijvoorbeeld de app Data Usage aanstaan omdat we real-time info willen hebben van het dataverbruik via 3G. Deze instelling kan je ook vinden op je iPhone uiteraard op dezelfde plek. Wij kunnen ons voorstellen dat het energie probleem daar meer speelt dan op de iPad. Je iPhone gebruik je over het algemeen toch wat intensiever.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs