Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iPad / iPhone beheren met iTunes 11 [Part2]

Door: Ruud Timmermans op 15/11/13 in iOS, iTunes, iTutorial

We nemen in ons voorbeeld een iPad die we op een Mac / PC aansluiten en we draaien de laatste versie van iTunes. Het eerste inleidende scherm hebben we reeds uitgelegd, je kan deze post hier terugvinden. Nu gaan we de verschillende tabbladen die boven aan het scherm staan bekijken. Het leren omgaan en werken met de iPad is vaak helemaal geen probleem. Wel een probleem kan zijn dat je even niet weet waar je wilt beginnen. De iPad heeft meer mogelijkheden dan de standaard opties foto, mail en web.

We gaan proberen aan de hand van de volgende afbeeldingen wat verschillende mogelijkheden door te nemen. Het is beter eerst de basisprincipes uit te leggen alvorens je andere velen mogelijkheden gaat bekijken.

iTunes-23

De afbeelding hierboven laat de verschillende tabbladen zien wanneer je de iPad hebt gekoppeld aan je Mac/PC. Eerste tabblad hebben we reeds besproken. Nu gaan we verder met het tweede Tabblad.

Tabblad Apps

Wat misschien meteen opvalt is dat het tabblad info er niet meer is. Hier kon je alles instellen wat te maken had met contacten, mail etc. Dit is hier niet meer te vinden. Bij OS X Mavericks kan je dit nu vinden bij de [Systeemvoorkeuren] onder de noemer [Internet Accounts]. Wanneer je naar het scherm kijkt dan zie je meteen dat alles veel beter ingedeeld is.

iTunes-02

Je ziet aan de linkerkant alle apps en aan de rechterkant zie je de lay-out zoals deze op je iPad staan. Je ziet bovenin eerst de verschillende tabbladen en daaronder krijg je een overzicht van alle mappen die je hebt aangemaakt. Wanneer je meerder apps in een map heb gezet zie je dat in het overzicht als pagina 1, pagina 2 etc… Met iOS 7 kan je dus meerdere apps in een map plaatsen. Meer hierover kan je hier vinden.

iTunes-25

In de afbeelding hierboven hebben we wat blauwe pijlen gezet en een blok. Wanneer we de eerste verwijzing kijken linksboven dan kan je zoeken op soort. Dat wil zeggen dat je kan kijken naar universele apps of alleen voor de iPad. Wanneer je de iPhone aansluit zal deze geen optie bieden om te filteren op alleen iPhone apps. Wel op kan je sorteren op naam, soort, categorie, datum en grootte. Je kan de apps ook via iTunes installeren zoals je aan het einde van de regel kan zien. Onder het zoekveld staat een blauwe pijl naar links daar zie je welke iDevices de apps die je ziet ondersteunen. Wanneer je verder naar beneden scrolt zie je dat dit ook veranderd naar alleen iPad. Hier staan alle apps op alfabet die alleen geschikt zijn voor de iPad.

Het grote blauwe blok geeft de grootte aan van de App. Zo zie je dat de app Candy Crush Saga 62,6MB ruimte nodig heeft. Deze app is ook Universeel omdat bovenaan staat iPhone-, iPod-touch- en iPad-apps. Als laatste zie je onderaan de opmerking staan [Installeer nieuwe apps automatisch]. Deze optie kan je aanvinken. Wanneer je via de iTunes Store binnen iTunes op je Mac een app koopt dan kan deze meteen op je iPad geïnstalleerd worden. Wanneer je hierover zelf de controle wil hebben zet je deze niet aan.

iTunes-24

Wanneer je verder naar beneden kijkt dan zie je de apps aan de linkerkant en aan de rechterkant zie je de inhoud zoals documenten of templates etc. In het voorbeeld hieronder zie je 2 documenten in Pages.

iTunes-03

Zelf gebruiken we de app Goodreader voor het inloggen op de NAS. Dit werkt prima zowel op intern netwerk als extern netwerk. Ook via 3G gaat dit prima. We kunnen dan makkelijk de boeken van de NAS server afhalen en vervolgens via GoodReader in de iBooks app importeren.

iTunes-24

 Je kan de bestanden vervolgens ook weer opslaan op je Mac. Dit is handig wanneer je via anderen op een extern apparaat gegevens weghaalt. Tabblad Tonen en Muziek volgt in deel 3


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs