Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iPad / iPhone beheren met iTunes 11 [Part3]

Door: Ruud Timmermans op 16/11/13 in iOS, iTunes, iTutorial

In het derde deel van de iTutorial: iPad / iPhone beheren met iTunes 11 gaan we de volgende twee tabbladen behandelen.

iTunes-26

Tabblad Tonen

Hierin komen al je gemaakte of gekochte Ringtonen terecht. Dat je deze kan kopen is wel logisch. Wat veel gebruikers niet weten is dat je ze ook kan maken. Dit gaat best makkelijk. We leggen dat hier allemaal uit.

iTunes-04

Tabblad Muziek

Zelf maken we gebruik van iTunes Match. Wanneer deze optie aanstaat kan je in het tabblad muziek niets aanpassen. Je kan immers via iTunes Match alle muziek via iCloud benaderen. Meer artikelen over iTunes Match kan je hier vinden. Wanneer je geen gebruik maakt van iTunes Match hebben we hieronder wat meer uitleg over het beheren van je muziek collectie op je iPad of andere iDevice via iTunes.

iTunes-28

Op je iPad kan je net zoals op ieder ander apparaat je muziek collectie plaatsen. Op dit tabblad zie je een overzicht van je bibliotheek op je computer. Je bibliotheek in iTunes omvat alles, hier hebben we het dan alleen over de muziek die je in iTunes hebt geïmporteerd. Wanneer je linksboven een vinkje hebt geplaatst dan zie je daaronder de opties hoe jij de muziek wil synchroniseren op je iPad. Je kan kiezen om je gehele muziekbibliotheek op je iPad te zetten of dat je zelf een selectie wil maken. Denk dat de eerste optie bij veel mensen geen optie zal zijn. Meestal staat er meer muziek op je computer dan je aan geheugen hebt op je iPad. Verder kan je muziekvideo’s en gesproken memo’s wel of niet synchroniseren en als laatste optie kan je de eventuele vrije ruimte op je iPad automatisch aanvullen met muziek. Denk dat deze laatste optie niet handig is om aan te zetten. Wanneer je nu op je iPad een programma wilt kopen dan heb je daar geen ruimte meer voor. Dus lijkt mij niet handig om deze optie te gebruiken.

iTunes-05

Vervolgens zie je aan de linkerkant de afspeellijsten en aan de rechterkant alle artiesten. Wanneer je alles van een artiest over wil zetten op je iPad dan kan je deze aanvinken. Aan de linkerkant kan je de gewenste opties aanvinken die je wilt synchroniseren. Denk dan ook aan je aankopen zoals je aan de linkerkant in ons voorbeeld kan zien. Je kan ook meteen de aankopen overzetten van de andere gebruikers die deze computer delen met hun apparaat.

iTunes-29

Wanneer je een artiest aanvinkt dan wordt alle muziek geselecteerd en gesynchroniseerd met je iPad. Dit is niet zo handig als je alleen het laatste album van een artiest wilt overzetten op je iPad. Dan kies je niet voor artiest maar dan zak je iets verder naar beneden in het huidige tabblad en zet je een vinkje bij het juiste album van deze artiest. Wanneer je nu alles van een bepaald genre wilt selecteren dan kan je dat aan de linkerkant doen. Kies je bijvoorbeeld voor Country dan wordt alle muziek die Country als genre heeft gekregen automatisch geselecteerd en vervolgens gesynchroniseerd. Mijn favoriete genre is synthesizer of te wel elektronisch / elektronic. Wanneer ik deze aanvink dan weet ik dat al mijn favorieten worden overgezet. Erg makkelijke opties allemaal.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs