Logo

iPad App-Deals

iPhone App-Deals

Mac App-Deals

iPad / iPhone beheren met iTunes 11 [Part5]

Door: Ruud Timmermans op 19/11/13 in iOS, iTunes, iTutorial

Het tabblad Tv-programma’s bespreken we in dit deel. Er zijn op het moment best veel leuke tv-series op TV. Het grote nadeel is het kijken met al die reclame ertussen. Zo kan je al veel tv-series kijken met Netflix en dat is zonder al die reclame ertussen.

iVI helpt!

We zijn gebleven bij het tabblad TV-Shows (TV series). Voordat we wilden verdergaan met dit hoofdstuk was er een probleem van het toevoegen van tv-series aan de bibliotheek van iTunes. Elke serie / aflevering werd geïmporteerd als een film. Wanneer je dan keek bij je films zag je bijvoorbeeld 22 “films” van Glee. Dit is natuurlijk niet zo want het zijn 22 afleveringen van Glee de serie. Ik heb dus eerst gekeken naar een betere oplossing om dit wat strakker erin te krijgen. Wanneer je gebruik maakt van een Apple TV G2 dan is het wel zo mooi wanneer de bibliotheek er wat beter uitziet. Nu zetten we ook afleveringen over op de iPad en dan is het ook mooier wanneer deze netjes op volgorde bij de TV Shows wordt gezet. Het mooiste van dit alles is dat we een oplossing hebben gevonden die ook nog eens alle informatie bij een tv serie / aflevering zet.

Wil je meer weten hoe dit in zijn werk gaat kijk dan eens naar het eerder gepubliceerde artikel op Apple 4 ever: [iTutorial] Drop Video here…films kijken op de iPad / iPhone / Apple TV G2!

Tabblad Tv-programma’s

Het volgende scherm zien we voor ons wanneer je klikt op het tabblad TV Shows.

iTunes-08

Je ziet hier de TV serie Homeland seizoen 1 en seizoen 2. De blauwe balletjes aan het begin van elke serie / aflevering heeft een betekenis. Hier kan je aan zien of je de aflevering al gezien hebt of gedeeltelijk. Geheel blauw is dus nog niet bekeken, gedeeltelijk blauw is een deel gekeken en geen balletje is dus reeds bekeken. Wanneer je een aflevering aanvinkt wordt deze naar je iPad gesynchroniseerd waarna deze automatisch in tabblad Tv-programma’s komt te staan.

Deze serie is aangekocht middels een US account in de Amerikaanse AppStore. Wanneer je een serie koopt in de US AppStore kan dit ook rechtstreeks op de iPad. Wel dien je deze nog even aan je Mac te hangen om de serie vervolgens op je Mac te zetten. Voor backups hoef je je geen zorgen te maken deze komt namelijk bij je aankopen te staan.

iTunes-16

Tv-programma’s op je Mac

Wanneer je kijkt op je Mac naar de verzameling Tv-Programma’s dan ziet dit er allemaal een stuk beter en overzichtelijker uit.

iTunes-45

Wanneer je boven het tabblad Tv-programma’s selecteert dan krijg je een overzicht van alle series te zien die in je iTunes bibliotheek staan. Wanneer je op een tv-serie klikt krijg je meer informatie. De afbeelding hieronder laat zien hoe dit er dan uit ziet.

iTunes-18Rechtsboven zie je om welk tv seizoen het gaat. Vervolgens zie je een overzicht van elke aflevering met een korte omschrijving. Wanneer je klikt op een ander seizoen krijg je daar ook weer een lijst van per aflevering. Je krijgt alleen een overzicht van de afleveringen die op je Mac staan.

Tv-programma’s op je iPad

Wanneer je gebruik maakt van het programma iVI dan kan je op een snelle manier alle gegevens van een bepaalde serie / aflevering toevoegen aan iTunes. Wanneer je dat doet dan krijg je het volgende te zien.

iPad-iTunes11-06

Dit ziet er allemaal wel mooi uit. Alleen het tabblad Details is niet ingevuld. Hier staat namelijk algemene informatie van de serie. Heel veel plezier met het bekijken van TV series op je iPad.


De logo's en de merk- en productnamen Apple , iPod, iTunes, Macintosh zijn eigendom van Apple
Inhoud: ©2010-2015 Apple4Ever | Thema: NoXqs Labs